Colos mondial al bateriilor și un gigant auto au fost în cărți pentru Tetarom V. Proiectul rămâne doar o amintire

Colos mondial al bateriilor și un gigant auto au fost în cărți pentru Tetarom V. Proiectul rămâne doar o amintire
| Foto: profit.ro

Proiectul Parcului Industrial Tetarom V din comuna Luna s-a spulberat. Consiliul Județean Cluj votează pentru încetarea asocierii dintre Județul Cluj, Comuna Luna și Municipiul Câmpia Turzii pentru realizarea proiectului ce ar fi putut găzdui un mega-investitor străin și ar fi putut genera sute de locuri de muncă.

Așadar, după ce la mijlocul anului trecut s-a votat ca forul administrativ județean clujean să „rupă” colaborarea cu primăria Feleacu pentru Tetarom IV, același lucru se întâmplă și cu Tetarom V din Luna.

În ședința ordinară a CJ Cluj de marți, 31 ianuarie 2023, pe ordinea de zi este Proiectul de hotărâre privind încetarea asocierii dintre Județul Cluj, Comuna Luna și Municipiul Câmpia Turzii constituită în scopul realizării Parcului Industrial Tetarom V.

În urmă cu 4 ani și jumătate, plenul reunit al Consiliului Județean Cluj aprobase contractul de asociere al județului cu municipiul Câmpia Turzii și cu comuna Luna: „În contextul în care parcurile noastre industriale și-au dovedit deja, din plin, viabilitatea, rolul acestui al cincilea parc industrial Tetarom va fi de a stimula dezvoltatea economico-socială a județului într-o manieră armonioasă și echilibrată, cu atât mai mult cu cât locurile de muncă reprezintă încă o problemă pentru locuitorii din zona Turda-Câmpia Turzii”, spunea atunci șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

De asemenea, în ultimii doi ani s-a vorbit că un investitor străin ar putea prelua integral sau investi în Tetarom V. Prima oară s-a vorbit de un gigant mondial al producției de baterii care este interesat de o investiție în viitorul parc industrial.

Ba mai mult, chiar anul trecut s-a spus despre Cluj că ar putea deveni al treilea județ din România unde se produc mașini, după Argeș și Dolj. Alin Tișe anunța, la începutul lunii februarie a anului trecut, intenția unei companii din domeniul automotive de a ocupa integral parcul Tetarom V din comuna Luna.

Se pare că niciuna dintre aceste discuții nu s-a concretizat în ceva mai mult, iar proiectul Tetarom V va rămâne doar o  amintire la ceea ce ar fi putut fi.

În septembrie 2022, comuna Luna a comunicat Consiliului Județean acordul privind încetarea contractului de asociere.

„În acest context, se impune necesitatea încheierii unui acord de încetare a contractului de asociere și abrogarea unor hotărâri ale Consiliului Județean Cluj privind realizarea obiectivului de investiții Tetarom V”, se arată în documentație.

Comenteaza