Com’ON Cluj-Napoca revine. Se caută 50 de iniţiative gândite de tineri, finanţate cu până la 4.500 de lei fiecare

Com’ON Cluj-Napoca revine. Se caută 50 de iniţiative gândite de tineri, finanţate cu până la 4.500 de lei fiecare

Minimum 50 de inițiative înscrise de grupuri informale de tineri vor fi finanțate de către Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și vor putea deveni în 2019, în urma votului comunității, proiecte concrete pentru un  Cluj mai bun. 

Condiții de participare

Participarea este deschisă oricărui grup format din cel puțin 3 tineri care locuiesc în Cluj-Napoca, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani. Nu există nici un fel de restricție cu privire la pregătire/experiență, sex, etnie, etc. Sunt acceptate doar inițiative depuse în echipă. O echipă cu același nume și având în componență aceiași membri poate propune maximum 5 proiecte. O categorie specială în cadrul acestei ediții este constituită de inițiativele propuse de tineri cu oportunități reduse. Minimum 5 inițiative din această categorie  vor fi finanțate.

Temele pe care tinerii le pot aborda în proiectele lor sunt diverse, sunt concentrate în jurul dezvoltării comunității și se încadrează în categoriile descrise în secțiunea Get UP for a common Cluj! de mai jos. Tinerii care vor avea nevoie vor beneficia de îndrumare din partea organizatorilor în conturarea și redactarea proiectelor.

Inițiativele pot avea un buget maxim de 9.000 lei fiecare. Alocarea financiară din partea municipalității va fi de maximum 4.500 de lei pentru fiecare inițiativă. Dacă inițiativa are un buget mai mare de 4.500 lei este responsabilitatea grupului să asigure fondurile complementare peste această limită.

Tinerii sunt așteptați să-și înscrie proiectele începând de vineri, 9 noiembrie, până în 15 decembrie 2018. Ulterior, ele vor fi votate online de întreaga comunitate clujeană, iar câștigătorii vor fi desemnați în funcție de numărul de voturi obținut. Voturile primite pentru inițiativele propuse de tineri cu oportunități reduse vor fi contabilizate separat. Inițiativele selectate prin procesul participativ de vot vor fi implementate în perioada mai-noiembrie 2019.

Pentru a afla mai multe detalii despre înscriere, regulamentul integral al proiectului, eligibilitate, calendar de desfășurare și alte informații importante vă rugăm să vizitați website-ul oficial al proiectului www.comoncluj.ro.

 

Comenteaza