Companie introdusă pe furiş în contractul pentru Centrul de deşeuri

Companie introdusă pe furiş în contractul pentru Centrul de deşeuri
Horea Uioreanu și Ioan Oleleu ar fi introdus pe furiș compania lui Bene în contractul pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, susţin procurorii DNA.

Președintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), și vicepreședintele Ioan Oleleu (PSD), sunt suspectați în actul de sesizare din oficiu al DNA Cluj din 10 ianuarie 2014 că ar fi favorizat Construcții Napoca SA în sensul că au introdus-o ca subcontractor după ce, în septembrie 2012, Confort SA Timișoara, deținută de Georgică Cornu, a intrat în insolvență și nu a mai putut continua lucrările la centrul de deșeuri, scrie clujust.ro.

Contractul are o valoare de 25 de milioane de euro, cea mai mare parte finanțare europeană.

"Potrivit termenilor contractului, în condițiile în care societatea desemnată lider de proiect a intrat în imposibilitate de continuare a lucrărilor, se impunea organizarea unei noi licitații pentru atribuirea continuării acestora. Cu toate acestea, făptuitorii în cauză au acționat pentru favorizarea societății Construcții Napoca SA, deținută de omul de afaceri Bene Ioan și de partenerul acestuia, Dan Claudiu Vasile, societate pe care au introdus-o direct în cadrul contractului, ca subcontractor. Din informațiile deținute în cauză s-a stabilit că această subcontractare, nepermisă de contractul de finanțare europeană, a fost impusă de Uioreanu Horea și Oleleu Ioan partenerilor forului județean, respectiv societăților Atzwanger SPA, LAdurner Impianti SRL și Vel Service SA ce se aflau în asociere inițială. Practic, cei doi ediți au condiționat continuarea contractului cu firmele rămase în asociere de subcontractarea totală a lucrărilor către societatea indicată de ei, respectiv către Construcții Napoca SA", se arată în documentul DNA Cluj.

Cele stabilite de președintele și vicepreședintele CJ Cluj au fost agreate de reprezentanții societăților contractante și ulterior consființite prin hotărâre de consiliu județean.

Mai mult pe clujust.ro.

Comenteaza