Concurs internațional de soluții pentru modernizarea Liceului Băcescu și a străzilor din jur

Concurs internațional de soluții pentru modernizarea Liceului Băcescu și a străzilor din jur

Primăria a lansat o licitație pentru servicii de consultanță în organizarea unui concurs internațional de soluții care are ca obiect modernizarea Liceului Nicolae Bălcescu și a străzilor adiacente. 

Serviciile pe care le va presta câștigătorul licitației acoperă elaborarea documentației, pregătirea, organizarea și jurizarea acestui concurs de soluții. Contractul de consultanță este estimat la 280.000 de lei, fiind finanțat de la bugetul local, iar ofertele se pot depune până în 21 mai.

Câștigătorul licitației trebuie să predea documentația suport în 60 de zile de la ordinul de începere. Apoi, în faza 2 a primei etape, să predea documentația completă de concurs în 90 de zile de la aprobarea documentației suport.

Urmează etapa a II-a ,și anume, lansarea concursului, care se realizează în 30 de zile calendaristice de la ordinul de începere. Iar etapa a III-a presupune desfășurarea, jurizarea și desemnarea câștigătorului acestui concurs internațional de soluții, etapă care durează 210 zile calendaristice de la lansarea concursului de soluții.

Zona cuprinsă în studiu este una foarte centrală și cuprinde Liceul Nicolae Bălcescu și străzile adiacente acestuia, adică strada Argeș, inclusiv Canalul Morii, parțial strada Constanța și strada N. Bălcescu.

Juriul internațional va fi compus din 7 membri.

”Scopul municipalității este realizarea unui spațiu public care, prin calitatea dezvoltării sale arhitecturale și funcționale, să satisfacă nevoile și exigențele utilizatorilor săi. Accesibilitatea este principala însuțire a spațiului public și prima care trebuie luată în considerare în abordarea proiectului, iar în acest context administrația publică locală își propune un proiect de modernizare și amenajare care va avea caracter de unicitate și reprezentativitate, demn de valoarea patrimonială a orașului.

Proiectul va propune crearea unor parcursuri coerente, cu condiții confortabile de circulație și traversare pentru pietoni și cu atribute peisagistice: trotuare late, fără obstacole, vegetație – plantație de aliniament, mobilier stradal de calitate – inclusiv pentru odihnăși piste pentru bicicliști.” se arată în caietul de sarcini.

Comenteaza