Concurs pentru Cluj Arena. Cine va conduce stadionul

Concurs pentru Cluj Arena. Cine va conduce stadionul
Consiliul Judeţean a organizat concurs pentru ocuparea posturilor din cadrul Direcţiei de Administrare şi Exploatare a Stadionului Cluj Arena, care va deveni funcţională din 22 decembrie.

Direcţia de Administrare şi Exploatare a Stadionului Cluj Arena, din cadrul Consiliului Judeţean (CJ), va deveni funcţională de joi, 22 decembrie. Luna aceasta, CJ organizat concurs pentru ocuparea tuturor posturilor, de la paznic la director. Stadionul este încă administrat de societatea Cluj Arena SA, care are însă datorii foarte mari la bugetul municipiului, impozit restant, dobânzi şi amenzi deplătite; soarta societăţii este pecetluită: va intra în faliment. Acesta este motivul pentru care CJ a decis să preia stadionul în patrimoniu şi să înfiinţeze o direcţie în aparatul său administrativ dedicată exploatării arenei.

Postul de director a fost păstrat de Radu Raţiu, consilier local PNL. Acesta a obţinut la proba scrisă 73,33 puncte, iar la interviu, 92 de puncte. Raţiu a avut doi contracandidaţi. Unul nu s-a mai prezentat, Vasile Mare, iar al doilea, Dorel Potra, a obţinut notă mai mică la scris, 60,66 puncte. Au fost angajaţi 3 inspectori de specialitate, tot din vechea societate: Radu Călăcianu, Dorina Vlaicu şi Sebastian Andraş. În urma concursului, s-au găsit şase paznici, un instalator şi un electrician, majoritatea vechi.

Societatea Cluj Arena SA avea 26 de posturi aprobate, dar a lucrat mai mereu cu 21-22 de angajaţi, cei mai mulţi asigurând paza obiectivului. Noua Direcţie de Administrare şi Exploatare a Stadionului Cluj Arena are 12 oameni angajaţi, dar schema va fi completată cu personal transferat din alte direcţii ale Consiliului Judeţean.

Cluj Arena a fost inaugurat în toamna anului 2011 şi a fost administrat de atunci de societatea Cluj Arena SA. Pentru anul viitor, pe stadion ar urma să se angajeze competiţii sportive, dar şi evenimente muzicale de excepţie. Sunt aşteptaţi să cânte aici artiştii de la Depeche Mode şi tenorul italian Andrea Bocelli, iar în luna august arena va găzdui din nou scena principală a festivalului Untold.

 

Comenteaza