Concursul „Curățenie Generală” revine la Cluj-Napoca

Concursul „Curățenie Generală” revine la Cluj-Napoca

Clujenii păstrează orașul curat: Concursul „Curățenie Generală” revine în perioada 1 aprilie - 29 mai. Asociațiile de proprietari se pot înscrie online, pe site-ul primăriei.

Termen limită înscriere în concurs: 7 aprilie.

Proiectul de hotărâre privind organizarea concursului anual între asociațiile de proprietari/locatari, sub genericul „Curățenie Generală” a fost aprobat în ședința Consiliului Local din 25 martie. În cadrul concursului pot participa asociațiile de proprietari/ locatari care efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi, a parcărilor, terenurilor aferente imobilelor etc. aparținând domeniului public sau privat al municipiului Cluj-Napoca.

„Ne dorim un parteneriat între comunitate și municipalitate pentru un mediu înconjurător curat. Dorim ca această competiție să fie una constructivă, să punem accent pe componenta de colectare selectivă și reciclare pentru că este vorba despre sănătatea noastră.” a declarat dl primar Emil Boc.

Înscrierile se pot face pe site-ul primăriei, începând cu 1 aprilie, accesând următorul link: https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/?c=480002. Regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://files.primariaclujnapoca.ro/2024/03/21/2.pdf

Calendar Curățenie Generală 2024:
1-7 aprilie - înscrierea la concurs
8-30 aprilie - efectuarea lucrărilor de curățenie și întreținere
1-10 mai - etapa I de jurizare
13-22 mai - etapa II de jurizare
27-29 mai - desemnarea câștigătorilor

Pentru anul 2024, a fost aprobată suma de 582.000 lei din bugetul municipiului pentru premierea asociațiilor din cadrul concursului, după cum urmează:
- 40 premii locul I, fiecare în valoare de 3.200 lei
- 40 premii locul II, fiecare în valoare de 2.700 lei
- 80 premii locul III, fiecare în valoare de 2.200 lei
- 100 mențiuni, fiecare în valoare de 1.700 lei

Asociațiile de proprietari câștigătoare pot folosi banii primiți numai în scopul reparării, amenajării, refațadizării și efectuării lucrărilor necesare imobilului în care locuiesc sau aferente acestuia.

Comenteaza