Consilierii locali PDL vor o sală de sport pentru elevii din centrul Clujului

Consilierii locali PDL vor o sală de sport pentru elevii din centrul Clujului
Grupul consilierilor locali ai PDL Cluj-Napoca cer construirea unei săli de sport care să deservească liceele din centrul municipiului.

Liderul consilierilor PDL, Adrian Popa (foto stânga), spune că grupul aleşilor va discuta cu primarul interimar Radu Moisin, ca să identifice o soluţie „pentru construirea în regim de urgenţă" a unei săli de sport care să deservească elevii care învaţă în centrul oraşului. Ar fi vizaţi de această măsură, în principal, elevii Colegiului Naţional „George Coşbuc", unde învaţă 1.421 de elevi şi cei ai Colegiilor „Gheorghe Şincai" (953 elevi), „Emil Racoviţă" (777 elevi), Coregrafie „Octavian Stroia" (450 elevi) şi ai Liceului Teoretic „Apaczai Csere Janos" (579 elevi). „Deşi trei din aceste licee au săli de sport, acestea sunt mici ca şi capacitate şi subdimensionate faţă de nevoile reale, iar elevii de la Colegiul Naţional „George Coşbuc" îşi desfăşoară orele de sport în săli de clasă sau în aer liber", spune Popa.

Proiectul ar fi unul fezabil, adaugă consilierul, după ce Consiliul Local a făcut un schimb de terenuri cu Congregaţia Surorilor Maicilor Domnului, prin care o suprafaţă de teren din centrul oraşului a fost recuperată de municipalitate.

 

Comenteaza