Consiliu Consultativ la Florești, pe problema animalelor fără stăpân

Consiliu Consultativ la Florești, pe problema animalelor fără stăpân

Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că, împreună cu asociațiile pentru protecția animalelor, va forma la Florești un consiliu consultativ care să caute soluții.

Edilul din Florești s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii asociațiilor pentru protecția animalelor care au dat curs invitației la dialog: Arca lui Noe, NUCA Animal Welfare, Sirius Animal Rescue și avocatul Cristina Petre.

"Iubesc animalele şi ştiu cât de importante sunt acestea pentru noi oamenii. Ştiu foarte bine că ȋn Floreşti avem o problemă cu animalele cu şi fără stăpân. Sunt doctor în medicină veterinară si am morala de medic foarte bine dezvoltată. Pornind de la acest motiv şi de la faptul că o localitate de anvergura Florestiului nu îşi poate permite să nu rezolve această situaţie, sunt în căutare de soluţii", a declarat Bogdan Pivariu la finalul întâlnirii.

"Este foarte important că există deschidere de ambele părţi şi că împreună vom constitui un consiliu consultativ pentru aceste probleme, iar la începutul lunii decembrie, la următoarea întâlnire vom definitiva strategia pe termen mediu şi lung în vederea combaterii acestor probleme atât de importante pentru întreaga comunitate", a mai spus primarul din Florești.

Edilul s-a angajat ca, pe termen lung, să construiască un adăpost propriu al Floreştiului, la standarde europene, care să deservească atât animalele fără stăpân, cât şi cele cu stăpân lăsate nesupravegheate.

Comenteaza