Consiliul Județean Cluj a demarat asfaltarea drumului județean 103V Vlaha – Vălișoara

Consiliul Județean Cluj a demarat asfaltarea drumului județean 103V Vlaha – Vălișoara

Lucrările de întreținere demarate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean 103V Vlaha – Vălișoara au intrat în faza așternerii stratului de asfalt.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Asfaltarea acestui sector de drum va asigura locuitorilor din zonă un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla, drum ce face legătura în mod direct cu DN1 pe direcția Cluj-Napoca, respectiv spre județul Bihor, dar și cu drumul județean 107L care oferă noi rute, mult mai scurte, spre Cluj-Napoca, Cheile Turzii sau Turda”.

Lucrările de întreținere pe acest drum județean vizează două sectoare distincte din punct de vedere al stării drumului, respectiv al tipurilor de lucrări ce urmează a fi executate, mai exact cel cuprins între pozițiile kilometrice 9+400 și 14+900 și cel dintre km 14+900 și 16+570. În această etapă va fi asfaltat primul tronson, în lungime de 5,5 km, situat inclusiv pe raza localității Vălișoara.

Anterior asfaltării au fost executate lucrări constând în refacerea terasamentelor deteriorate, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, așternerea stratului de balast, reprofilarea drumului cu cilindrare cu și fără adaos de piatră, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe, precum și așternerea stratului de balast stabilizat.

Comenteaza