Consiliul Județean Cluj cumpără echipamente de 13 milioane de lei pentru stațiile de transfer de deșeuri

Consiliul Județean Cluj cumpără echipamente de 13 milioane de lei pentru stațiile de transfer de deșeuri

Cele trei stații de transfer a deșeurilor prevăzute în cadrul proiectului Sistem de Magement Integrat al Deșeurilor vor fi dotate în perioada următoare. Consiliul Județean organizează o licitație în acest sens, valoarea estimată a dotărilor fiind de 13 milioane de lei.

Astfel, potrivit caietului de sarcini se vor achiziționa pentru stațiile de transfer din Gherla, Huedin şi Mihai Viteazu următoarele echipamente: 14 camioane tip 8x4 cu norma de poluare Euro 6, (2 bucăți la Huedin, 4 bucăți la Gherla, 8 bucăți la Mihai Viteazu), 19 prescontainere cu o capacitate de 24 m3 ( 6 bucăți la Huedin, 13 bucăți la Gherla), o presă statică pentru Stația de Transfer Mihai Viteazu cu o capacitate de funcționare de cel puțin 60 tone /h și 21 de containere simple cu o capacitate de 30 m3 pentru stația de la Mihai Viteazu compatibile cu presa statică.

Participanții pot depune oferte până în 21 ianuarie 2020, iar garanția de participare la licitație este de 130.000 lei.

”Toate cele trei stații de transfer vor încorpora sistemul de transfer separat pentru fluxurile de deșeuri umede și uscate. Stația de transfer din Mihai Viteazu va fi diferită față de celelalte două, deoarece va avea un sistem de presare staționar pentru fracția umedă, în loc de containere mobile de presare. De aceea, la stația de transfer Mihai Viteazu a fost prevăzută o presă statică pentru deșeurile umede, datorita capacității zilnice mari”, se mai arată în caietul de sarcini.

Perioada de garanție pentru produsele livrate este de minim 24 luni pentru fiecare echipament livrat.

Recent președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a declarat că în prima parte a anului 2020 va fi deschisă și prima celulă a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, care așteaptă aviz de mediu.

Comenteaza