Consiliul Județean lansează licitația pentru un operator al centrului de deșeuri

Consiliul Județean lansează licitația pentru un operator al centrului de deșeuri

Consiliul Județean (CJ) Cluj a luat la ultima ședință o serie de decizii care au ca obiect delegarea gestiunii serviciului de operaționalizare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Au fost adoptate hotărârile care vizează studiul de oportunitate privind fundamentarea deciziei de delegare a gestiunii serviciului de operare a CMID și documentația de atribuire pentru delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public de operare a centrului, în cadrul proiectului fazat Sistem de Management Integrat al Deșeurilor. 

De asemenea, a fost aprobată adoptarea unei soluții temporare de delegare a activității de operare și administrare a depozitului de deșeuri din cadrul CMID, până la finalizarea procedurii competitive de atribuire a contractului de delegare prin concesiune de servicii.

,,Prin delegarea serviciului de operare a CMID vom atinge țintele de mediu prevăzute atât în cadrul legislației comunitare cât și în cea națională. În acest fel, contribuim semnificativ la creșterea calității vieții clujenilor precum și la protejarea mediului înconjurător”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În acest context, CJ va demara, în perioada următoare, procedura de atribuire a delegării prin concesionare a gestiunii serviciului public de operare a CMID, la finele căreia va fi selectat un prestator de servicii care va derula activitățile prestabilite.

Comenteaza