Consiliul Județean Cluj măsoară circulația de pe drumurile județene

Consiliul Județean Cluj măsoară circulația de pe drumurile județene

Consiliul Județean Cluj realizează în acest an ”recensământul” circulației rutiere pe drumurile din județ. Instituția a lansat o licitație pentru a contracta aceste servicii.

Înregistrarea circulaţiei rutiere se efectuează periodic, o dată la 5 ani, pentru a determina evoluția în timp a traficului de marfă și a celui de persoane pe rețeaua de drumuri județene, astfel încât să poată fi stabilit gradul de solicitare a șoselelor.

”Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este absolut necesară pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră aflată în administrarea Consiliului Judeţean Cluj -Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj”, se arată în anunțul postat pe SEAP.

În total vor fi 80 posturi de recenzare,  amplasate pe 44 drumuri judetene. Înregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri publice judeţene din judeţul Cluj, se va realiza folosind metoda înregistrării manuale a circulaţiei.  În toate aceste posturi, înregistrările manual se vor se efectua după acelaşi calendar.

Valoarea estimată a contractului este de 613.600 lei, iar ofertele se pot depune până în 5 februarie.

Măsurătorile vor începe la jumătatea lui aprilie și vor dura până la începutul lunii noiembrie.

Comenteaza