Video Consiliul Județean Cluj nu renunță la Palatul Banffy. Alin Tișe anunță un nou proces

Consiliul Județean Cluj nu renunță la Palatul Banffy. Alin Tișe anunță un nou proces
| Foto: romanian-journeys.com

O parte din Palatul Bánffy, așa cum este denumită clădirea unde îşi are Sediul Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, va fi retrocedat moştenitorilor lui Nicolae Roșca, un fost negustor din Sălişte.

Potrivit deciziei judecătorilor, destinația imobilului nu poate fi schimbată în următorii zece ani, așa că Muzeul de Artă nu este deocamdată în pericol să rămână fără sediu. Până atunci, Consiliul Județean speră să se înțeleagă cu proprietarii și să cumpere această clădire emblematică din Piața Unirii.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, la ZIUA LIVE, că se încearcă deschiderea unui nou proces după ce s-au descoperit noi documente.

„O parte din palat, mai exact un număr de apartamente din această clădire au fost dobândite într-un proces definitiv de către anumiți revendicatori. Noi am fost obligați să compartimentăm clădirea și să alocăm un număr de apartamente și să le retrocedăm moștenitorilor.

Vreau să știe clujenii că noi nu vom abandona în niciun fel lupta pentru acest obiectiv. Urmare a unor noi documente descoperite în arhivele statului, vom încerca să deschidem un nou proces printr-o cale extraordinară de atac.

Moștenitorii nu vor putea să închidă acest muzeu, pentru că sunt obligați cel puțin 10 ani să lase aceste spații în actuala configurație și va rămâne mai departe muzeu, iar noi vom valorifica în continuare acest spațiu”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Liderul CJ Cluj a mai transmis că, cel puțin 10 ani clădirea va rămâne în proprietatea publică, ca folosința ei nu va putea fi modificată, iar forul administrativ județean va încerca să redobândească proprietatea prin toate mijloacele posibile, inclusiv prin cumpărare.

Comenteaza