Consiliul Judeţean Cluj, undă verde pentru falimentul societăţii care a administrat stadionul Cluj Arena până anul trecut

Consiliul Judeţean Cluj, undă verde pentru falimentul societăţii care a administrat stadionul Cluj Arena până anul trecut
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj va da un mandat Consiliului de administrație al societății Cluj Arena SA pentru a solicita deschiderea procedurii de insolvență simplificată pentru această societate.

Consilierii judeţeni sunt chemaţi să aprobe un proiect de hotărâre în acest sens la şedinţa ordinară a forului judeţean de vineri, 26 mai.

Această societate, Cluj Arena SA, a fost înfiinţată în anul 2011 pentru a administra noua arenă a Clujului, dar în activitatea acesteia a intervenit un blocaj în momentul în care Primăria Cluj-Napoca i-a blocat conturile pentru o datorie de 14.925.531 lei cu titlu de taxă pe clădiri şi taxă pe teren, în urma unei decizii a Curţii de Conturi, confirmată şi de justiţie.

În aceste condiţii, Consiliul Judeţean Cluj, unic acţionar al societăţii a analizat datele financiare ale societăţii Cluj Arena SA şi scopul pentru care s-a asociat cu aceasta, adică realizarea de profit pentru ambii asociaţi, motiv pentru care a decis la sfârşitul anului trecut încetarea contractului de asociere cu societatea şi administrarea stadionului prin intermediul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj.

Tot atunci Consiliul Judeţean Cluj a acordat mandat Consiliului de administrație al societății Cluj Arena S.A. pentru a acționa în conformitate cu Legea nr. 85/2014, a insolvenţei, cu privire la societatea Cluj Arena.

Această nouă decizie a forului administrativ judeţean de vineri este necesară pentru a clarifica tipul de procedură care să fie urmat în cazul insolvenţei societăţii, în condiţiile în care Tribunalul Specializat Cluj a respins în luna ianuarie 2017 cererea de deschidere a procedurii insolvenței formulată de către debitoarea Cluj Arena S.A., printe motive fiind invocat şi faptul că nu s-a specificat expres în cerere forma procedurii, adică procedura simplificată sau de reorganizare a debitoarei.

 

 

 

 

Comenteaza