Consiliul Județean Cluj va închiria Spitalul Polaris pentru pacienții cu coronavirus

Consiliul Județean Cluj va închiria Spitalul Polaris pentru pacienții cu coronavirus
| Foto: Consiliul Judeţean

Consilierii județeni au fost convocați astăzi în ședință extraordinară pentru a aproba unele măsuri în vederea limitării efectelor pandemiei de coronavirus la nivelul județului. Între acestea și preluarea Spitalului Polaris de la Suceagu.

Ședința extraordinară a urmat imediat ședinței ordinare programată tot pentru astăzi. Potrivit primului proiect de pe ordinea de zi prin Hotărârea nr. 13/27.03.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit în sarcina Consiliului Județean Cluj obligația de a gestiona și de a lua toate măsurile necesare, inclusiv financiare, pentru buna funcționare a imobilului Spital Polaris, acesta urmând a fi utilizat ca și extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca în combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

Consiliul Județean Cluj a solicitat societății Polaris Hospitality SRL transmiterea în folosință gratuită a imobilului deoarece nu există prevederi legale referitoare la decontarea cheltuielilor aferente utilizării spitalelor private, din bugetul de stat, dar proprietarul acestuia nu a fost de acord cu această soluție.

Prin urmare clădirea va fi închiriată pentru a putea fi folosită ulterior în tratarea bolnavilor infectați cu COVID-19. 

”Se aprobă închirierea de către Județul Cluj și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a imobilului – Spital Polaris, situat în localitatea Suceagu, în vederea ducerii la îndeplinire a măsurilor dispuse de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, respectiv pentru a fi utilizat în combaterea efectelor Pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 la nivelul județului Cluj. Se aprobă întocmirea unui raport de evaluare pentru stabilirea chiriei imobilului de către un expert ANEVAR, desemnat în urma unei proceduri de achiziție”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de consilieri.

În același document se prevede că atât chiria, cât și cheltuielile de funcționare ale spitalului vor fi suportate din bugetul județului. De asemenea, cheltuielile privind aparatura și materialele medicale, precum și cheltuielile de orice natură cu angajații vor fi suportate din bugetul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Comenteaza