Consiliul Județean Cluj vrea pârtie la Vlădeasa. Tișe: „Este o prioritate pentru mandatul acesta”

Consiliul Județean Cluj vrea pârtie la Vlădeasa. Tișe: „Este o prioritate pentru mandatul acesta”

Drumul care duce la domeniul schiabil de la Vlădeasa va fi preluat și modernizat de forul administrativ județean, a anunțat Alin Tișe.

Consilierul județean al PMP, Călin Cosma, a „ridicat” problema domeniului de la Vlădeasa, în ședința ordinară a forului județean, de joi, 27 mai 2021, despre care a spus că este o stațiune foarte frumoasă, dar care nu este valorificată, începând cu situația drumului județean.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a precizat că domeniul de la Vlădeasa este o prioritate pentru mandatul său și că se dorește asfaltarea drumului care duce până sus la pârtie, chiar în acest an.

„Legat de drum, știm situația și avem o veste bună. Noi, de câteva luni, lucrăm la preluarea acelei porțiuni de drum care era la Direcția Silvică. Suntem în punctul să preluăm bucata de drum pe care n-o aveam și, astfel, întreg drumul va deveni județean, până la pârtia de schi de la Vlădeasa.

Împreună cu primăria Săcuieu am făcut demersuri în acest sens. Drumul este deja cuprins în totalitate în faza de întreținere, iar în faza doua pentru modernizare. Anul acesta, dorința noastră este să-l asfaltăm până sus la pârtie. Până acum am avut acest obstacol al lipsei proprietății pe întreg tronsonul”, a afirmat Tișe.

Liderul CJ Cluj a mai spus că încă nu s-a convenit cu primăria Săcuieu, despre cum ar putea investi forul județean acolo, pentru a face un adevărat domeniu schiabil.

„În continuare discutăm cu primăria și cu specialiștii noștri să vedem care este formula cea mai simplă în care am putea investi. Vestea bună este că ne ocupăm de Vlădeasa, este o prioritate pentru mandatul acesta, chiar dacă nu se văd pași importanți. Odată cu preluarea drumului, va putea și Consiliului Județean să investească acolo. Este zona cea mai bună de schi pentru județul nostru, are până la 9 luni pe an zăpadă. Este peste Mărișel și Băișoara, deci ar fi o afacere profitabilă. Ne dorim să intervenim acolo și să putem ajuta”, a adăugat Alin Tișe.

Comenteaza