Consiliul Judeţean începe lucrările la noul centru ecologic de depozitare a deşeurilor

Consiliul Judeţean începe lucrările la noul centru ecologic de depozitare a deşeurilor
Consorţiul Confort SA - Atzwanger SpA - Ladurner Impianti SRL - Vel Service SA are la dispoziţie 14 luni pentru a finaliza centrul de depozitare a deşeurilor.

Obiectivul este parte dintr-un program mult mai amplu, derulat de Consiliul Judeţean (CJ), ce vizează implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor la nivelul întregului judeţ. Tot acest proiect este evaluat la 76 de milioane de euro, iar în proporţie de 65% finanţarea este asigurată din fonduri europene.

CJ Cluj este pregătit să dea startul la lucrările ce vizează construcţia centrului de depozitare a deşeurilor, pe un amplasament de peste 7,76 hectare din zona Pata Rât. Acest proiect se va derula în baza contractului încheiat de Consiliul Judeţean Cluj cu societăţile Confort SA - Atzwanger SpA - Ladurner Impianti SRL - Vel Service SA, ca parte din programul "Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) în judeţul Cluj". În proporţie de peste 65%, costurile acestui program sunt asigurate din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Lucrările care încep mâine ajung la preţul de 107,5 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată. Acestea au ca obiect proiectarea şi execuţia Zonei Tehnice, aferentă centrului de depozitare. Proiectul prevede realizarea unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile, a unei staţii de sortare a deşeurilor reciclabile, a infrastructurii de alimentare cu apă şi a celei de alimentare cu energie electrică, dar şi execuţia primei celule de depozitare a deşeurilor. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 14 luni, iar perioada de garanţie este de 60 de luni.

 

 

Comenteaza