Consiliul Judeţean lasă Primăria Huedin fără sediu

Consiliul Judeţean lasă Primăria Huedin fără sediu
Consiliul Judeţean a reuşit să pună mâna pe un imobil extrem de valoros, în oraşul Huedin, pe care şi-l dorea şi administraţia locală. Preşedintele Horea Uioreanu afirmă că nu are o problemă să închirieze imobilul, dar nu e dispus să-l cedeze Primăriei.

În scurt timp, Primăria Huedin va rămâne fără sediu, având în vedere că imobilul în care funcţionează în prezent a fost revendicat de o familie de evrei. Pentru a avea unde să se mute, administraţia locală a făcut demersuri pentru a prelua o fostă unitate militară. Fosta conducere a Consiliului Judeţean a înţeles problema şi a cerut, acum mai bine de un an, ca imobilul să fie transferat Primăriei din Huedin. Între timp, însă, conducerea administraţiei judeţene s-a schimbat, iar în ultima şedinţă, consilierii au votat ca acest imobil să intre în patrimoniul judeţean. Preşedintele Horea Uioreanu spune că acum nu consideră oportun să cedeze acest imobil Primăriei Huedin.

Primarul din Huedin, Mircea Moroşan (PDL), spune că se chinuie de trei ani să preia vechea unitate militară de vânători de munte. „Această unitate s-a desfiinţat şi a trecut în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Pompierii din Huedin nu aveau, însă, nevoie de clădire şi atunci am decis să o preiau eu, pentru că primăria noastră rămâne în curând fără sediu. O familie de evrei se luptă de ani de zile să ne câştige sediul. Acum au ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Jusitiţie şi cu siguranţă vor câştiga. Ca atare, noi va trebui să ne mutăm peste vreo cinci ani, aşa că am început să fac tot soiul de demersuri, peste tot, pentru a putea obţine această unitate militară. I-am cerut şi domnului Alin Tişe, pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean, să intervină şi să ceară acestă clădire, pentru a ne-o transfera nouă. Acum, însă, dacă a intrat în patrimoniul Consiliului Judeţean, nu ştiu dacă o mai primim" , a spus Moroşan.

El bănuieşte că noul preşedinte de Consiliu Judeţean, Horea Uioreanu, vrea „să-l aibă la mână": „Eu nu sunt din partidul lor, ca atare, cel mai probabil, aşteaptă să mă duc să-i rog să-mi dea această clădire". În ultima şedinţă de Consiliu Judeţean s-a adoptat, într-adevăr, hotărârea prin care Consiliul Judeţean preia în proprietate, imobiliul din Piaţa Republicii, numărul 40, în suprafaţă de 2.465 de mp. Consilierul PDL Horaţiu Catarig i-a atras atenţia lui Uioreanu că în mod normal, dacă avea gânduri curate, ar fi putut din proprie iniţiativă să transfere acest imobil către Primăria Huedin. „Eu ştiu că Primăria Huedin a cerut acest imobil pentru că are nevoie de el, prin urmare, era firesc să-l cedăm", a comentat Catarig.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, i-a replicat lui Catarig că poate înţelege necesităţile Primăriei Huedin şi că va face tot posibilul să-l ajute pe primar. „Domnul Morşan e prietenul meu, nu înţeleg de ce nu m-a votat pe mine, dacă avea o problemă", a spus Uioreanu. El a adăugat, după şedinţa de Consiliu, că era firesc ca administraţia judeţeană să-şi însuşească acest imobil atâta timp cât avea acest drept. „Este un bun care a intrat în patrimoniul Consiliului Judeţean. Eu sunt dispus să ajutăm Primăria din Huedin, eventual să o găzduim în acest spaţiu, însă nu cred că administraţia judeţeană trebuie să înstrăineze acest bun, cel puţin nu în momentul acesta", a comentat Uioreanu.

 

Comenteaza