Consiliul Judeţean, partener oficial Electric Castle: "Festivalul va contribui semnificativ la dezvoltarea zonei"

Consiliul Judeţean, partener oficial Electric Castle:
Echipa Electric Castle a fost astăzi invitata Consiliului Judeţean Cluj pentru a prezenta oficial festivalul, ce va avea loc în perioada 21-23 iunie, la Castelul Banffy din Bonţida. Preşedintele CJ, Horea Uioreanu, a semnat un protocol de colaborare prin care îşi declară susţinerea acestui eveniment.

"Sunt convins că facem un pas important, pentru că prin susţinerea acestui eveniment vom contribui semnificativ la dezvoltarea acestei zone şi la punerea în valoare a acestui monument istoric care este de o importanţă semnificativă pentru întreaga Transilvanie", a spus Horea Uioreanu.

De asemenea, vicepreşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, a menţionat că evenimentul va contribui semnificativ şi la dezvoltarea turismului. "Mizăm pe atragerea de vizitatori, iar acest lucru va creşte nivelul de servicii, va creşte cererea pentru locuri de cazare. Vom avea cu toţii de câştigat".

CJ Cluj va avea posibilitatea să dezvolte infrastructura în zonă şi chiar să contribuie financiar la acest eveniment.

Mihai Păun, reprezentantul Electric Castle, a subliniat că s-a dorit ca acest eveniment să fie organizat într-un castel istoric, iar în sensul acesta era nevoie şi de sprijinul autorităţilor locale. "Pentru asta le mulţumim şi le mulţumim şi organizatorilor care se ocupă de restaurarea imobilului. Ceea ce ne dorim este să schimbăm modul de a interacţiona cu muzica. Vrem un festival inovator, care să pună în valoare acest castel. Vorbim edspre o clădire cu moştenire istorică extrem de valoroasă pe care trebuie să o punem în valoare. Trebuie să punem totul într-un context contemporan şi să atragem tineri".

Csilla Hegedus de la Fundația Transilvania Trust, organizaţie care se ocupă de restaurare a precizat că imobilul nu va fi afectat de acest eveniment şi că în permanenţă se colaborează cu firma Boiler Events tocmai pentrun a explica ce se poate şi ce nu se poate face.

"Am fost foarte mult prin Europa şi ştiu că astfel de evenimente au loc chiar şi în imobile UNESCO. Aceste spaţii nu trebuie îngrădite, ci puse în valoare. Acest festival poate fi benefic pentru toată lumea".

Printre artiştii care vor concerta la Electric Castle se numără: Morcheeba, Pendulum DJ Set Feat. MC Verse, James Zabiela, Télépopmusik (Live) și Dub Pistols (Live).

Organizatorii Electric Castle au pus în vânzare biletele pentru evenimentul de la sfârşitul lunii iunie, ce va aduce pe scenele castelului Banffy din Bonţida un număr de 40 de artişti consacraţi. Abonamentele costă 100 de lei, acoperă întreaga perioadă a festivalului şi pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim (inclusiv online), precum şi de la Booha Bar (str. Piezişă nr. 19, Cluj-Napoca) şi Boiler Club (str. Henri Barbusse nr. 59-61, Cluj-Napoca).

Organizatorii așteaptă o participare totală de 25.000 de persoane (cumulat) pe durata festivalului. Programul va include și evenimente complementare muzicii: proiecții de scurt-metraje, expoziții de pictură, fotografie și sculptură, prezentări de modă, târg de carte, acțiuni neconvenționale de teatru și dans, concursuri sportive și jocuri distractive. În curtea castelului va fi amenajată și o zonă de campare pentru corturi, dotată cu toate
utilitățile necesare.

Comenteaza