Video Foto Constructorul Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, pierde procesul cu proprietarii din Sâncrai şi e obligat să monteze panouri fonice

Instanţa obligă antreprenorul autostrăzii A10 Sebeș-Turda să monteze panouri fonice și să asigure accesul proprietarilor în imobilul de la Sâncrai. 

În cursul zilei de joi, 30 septembrie, instanța s-a pronunțat în cazul familiei din localitatea Sâncrai, muncipiul Aiud, care a dat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și societatea Aktor, antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, solicitând oprirea lucrărilor în zona locuinței sale, a transmis ziarulunirea.ro. 

Reclamanții își justifică demersul prin disconfortul provocat de praf și zgomot, în condițiile în care lucrările de construcție se derulează la câțiva metri de proprietatea lor. Situația este aproximativ similară cu cea înregistrată în 2019 – 2020 la Oarda de Sus, pe lotul 1, unde proprietarii unei case aflate în imediata apropiere a șantierului au reușit să blocheze, temporar, în justiție lucrările ca urmare a zgomotului și prafului de pe șantier.

Proprietarii locuinței  au cerut în instanță daune materiale și morale în valoare de peste 100.000 de euro și suspendarea temporară a lucrărilor până la instalarea unui sistem antizgomot și antipraf. Locuința din Sâncrai este afectată de lucrările la drumul județean (DJ 142L), care va supratraversa autostrada A10. Zidul viitorului drum va bloca efectiv intrarea în curtea locuinței, astfel încât proprietarul va fi nevoit să găsească altă cale de acces.

VEZI SOLUȚIA INSTANȚEI AICI

Traseul drumului județean a fost mutat cu câțiva metri față de vechiul amplasament, astfel încât rampa de coborâre de pe pasajul ce va supratraversa autostrada va fi la câțiva metri de poarta de acces în curtea locuinței. În plus, în perioada de construcție șantierul provoacă praf și zgomot, situație ce afectează grav viața de zi cu zi a oamenilor.

În urmă cu 2 săptămâni proprietarul casei afectate de lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona Sâncrai susține că, lângă locuința sa, s-au montat panouri pentru pietoni în loc de panouri fonoabsorbante care să-i protejeze de zgomotul făcut de utilajele care lucrează la autostradă.

Comenteaza