Consulatul Onorific al Republicii Estonia, inaugurat la Cluj-Napoca

Consulatul Onorific al Republicii Estonia, inaugurat la Cluj-Napoca

Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a Consulatului Onorific al Republicii Estonia la noul sediu de cercetare și date al AROBS Transilvania Software din Cluj-Napoca.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența E.S. Ingrid Kressel, Ambasadoarea Republicii Estonia în România, reprezentanților universităților clujene, ai clusterelor clujene și a altor consuli onorifici din Cluj. Acesta este cel de-al 15-lea consulat onorific deschis în orașul nostru. Cu această ocazie, =Bianca Muntean a fost numită Consul Onorific, datorită muncii depuse în domeniile inovării și digitalizării. Felicitări și mult succes!

"Estonia este un model pentru Cluj-Napoca. Unul dintre obiectivele noastre este să utilizăm tehnologia și capacitatea de inovare a ecosistemului local pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, iar procedurile digitale și serviciile publice oferite de către administrațiile din Estonia reprezintă modele de bună practică în acest sens.
Totodată, relațiile bilaterale dintre România și Republica Estonia și dialogul politico-diplomatic la nivel înalt s-a intensificat și diversificat, iar acum putem vorbi despre concretizarea unor proiecte în domenii precum apărarea și securitatea cibernetică", a declarat edilul Emil Boc.

Etichete
Comenteaza