Containere de triaj epidemiologic în mai multe spitale din Cluj

Containere de triaj epidemiologic în mai multe spitale din Cluj

Cinci spitale din Cluj-Napoca și spitalul din Gherla vor primi containere necesare pentru crearea unor spații de triaj epidemiologic în condițiile creșterii numărului de infecții la nivelul județului.

Încă 8 containere, ”dintr-un necesar -foarte riguros evaluat- de 40 bucăți de asemenea structuri medicale care să fie repartizate pentru întreg județul Cluj unităților medicale solicitante” vor fi repartizate în perioada următoare în șase spitale din Cluj, se arată în Hotărârea nr. 62/22.10.2020 a CJSU Cluj.

Astfel, Instituția Prefectului Județul Cluj și Structura Teritoriala pentru Probleme Speciale – județul Cluj vor efectua, de îndată, toate demersurile necesare, potrivit legii, pentru obținerea, în etapa a doua, a unui număr de 8 containere modulare, pentru triajul epideomiologic cu următoarea repartizare:

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-UPU-2 buc;
  • Institutul Oncologic Cluj -Napoca - 1 buc;
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”- 2 buc;
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca-1 buc;
  • Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca-1 buc,
  • Spitalul Municipal Gherla-1 buc. dintr-un necesar -foarte riguros evaluat- de 40 bucăți de asemenea structuri medicale care să fie repartizate pentru întreg județul Cluj unităților medicale solicitante.

Containerele au încălzire, iluminare naturală și artificială, sunt cuplate la curent electric și pot găzdui până la șase persoane.

Comenteaza