Foto Continuă telenovela cu un bloc din Baciu! De ce nu a fost terminat nici până acum / Proiectul este vechi de 15 ani

Continuă telenovela cu un bloc din Baciu! De ce nu a fost terminat nici până acum / Proiectul este vechi de 15 ani
| Foto: google maps

Este vorba de ultimul bloc din cele trei de pe strada Saturn nr.8 din comuna Baciu, care este construit la roșu, dar care încă nu are toate avizele pentru a fi finalizat.

Având denumirea de „Comasare parcele, elaborare PUD de actualizare aprobat cu H.C.L. Baciu nr. 4/31.01.2008 pentru continuare lucrări cu refațatizare și compartimentări interioare la imobilul existent S+P+5E+Er și amenajări exterioare, proiectul a revenit, joi, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.

Beneficiarul investiției este societatea Indoimob SRL, care a avut o cifră de afaceri, pe anul 2022, de aproximativ 1,8 milioane lei. Blocul încă nefinalizat face parte dintr-un mic ansamblu de trei imobile, construite în anii 2008-2009, cu destinația de locuire.

Potrivit documentației, imobilul existent la care se dorește continuarea lucărilor este înscris în CF și este finalizat în proporție de 50%.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care conduce și ședințele de urbanism, a precizat că în ședințele trecute observațiile au fost legate de locurile parcare.

Proiectantul Csilla Vass a transmis că, în zonă, se pot asigura 198 de locuri de parcare. De asemenea, s-au realizat spații verzi și un loc de joacă între blocul care se construiește și cele existente.

O nouă amânare a proiectului

Liderul forului administrativ județean clujean nu s-a lăsat convins de noua prezentare și de spusele arhitectului.

Nu putem accepta să se pună pe desen parcările altcuiva și să spui că sunt ale blocului tău. Această clădire e deja de ani de zile. N-o putem lăsa așa, dar nici nu puteți lua din locurile de parcare a altor blocuri. Cei de acolo sunt într-o încurcătură mare acum, iar problema este de mulți ani, de când s-au aprobat documentațiile. Trebuie să veniți cu mai multe soluții legate de locurile de parcare. Puteți să vă consultați și cu primăria Baciu, care a mai expropriat astfel de zone și le-a transformat în domeniu public”, a afirmat Tișe.

Proiectul a primit un aviz nefavorabil și este așteptat să revină într-o viitoare ședință a CTATU Cluj.

Continuă telenovela cu un bloc din Baciu! De ce nu a fost terminat până acum

Foto: Randări - DOR Consult SRL / Așa ar trebui să arate clădirea și zona adiacentă atunci când se vor finaliza lucrările

Comenteaza