Contre Boc - USR pe tema sporului pentru funcționari. Consilier: "Este o găselniță românească, în modul cel mai peiorativ''

Contre Boc - USR pe tema sporului pentru funcționari. Consilier: "Este o găselniță românească, în modul cel mai peiorativ''
| Foto: Diana Cîmpean

Consiliul Local a aprobat, joi, proiectul privind acordarea sporului de condiții de muncă angajaților Primăriei Cluj-Napoca. Cei de la URS a votat împotrivă. 

“În viziunea raportului Direcției de sănătate publică, toți IT-iștii, toți politicienii, toți funcționarii ar trebui să primească acest spor. Toți stăm pe scaune, toți lucrăm la calaculator. Vom cere corpului de control al Ministerului Sănătății modul în care s-a făcut raportul DSP. Este un raport fantasmagoric. Se arată acolo că este necesar sporul pentri că apar hernii de disc; banii nu îi ajută pe cei cu hernii de disc, ajută să cumpărăm scaune mai bune și monitoare mai bune. Sau sunt probleme de ponderabilitate. Banii nu ajută ponderabilitate, ajută să le luăm abonamente la sală, să îi ajutăm să aibă un stil de viață sănătos. Este o găselniță românească, în modul cel mai peiorativ, pentru că nu găsim metode să îi remunerăm cum trebui. Noi cerem primăriei să vină cu un plan de eliminare a acestor sporuri și îmbunătățirea condițiilor de muncă”, a spus Adriana Cristian, consilier URS.

„Nu poți cere oamenilor să găsească soluții și tu să nu aplici prevederile legale. Sunt drepturile lor. Trebuie să dăm aceste sporuri dacă le cerem să aibă cea mai bună absorbție a fondurilor europene din România. Trebuie să ne gândim la funcționari. Nu poți să ceri, ci trebuie să le și dai. Ei trebuie să găsească și noaptea soluții. Lumea obișnuită nu cunoaște toate aceste lucruri. Munca lor nu se rezumă doar la un simplu contact cu publicul, partea din spatele este cea mai importantă”, a replicat Emil Boc, care a precizat că la Cluj-Napoca sunt proiecte de 3,5 miliaone de euro în pregătire.

Este vorba de acordarea sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă de 15% din salariul de bază.

 

Comenteaza