Controale multe, dar amenzi puţine în construcţiile din Cluj VIDEO

Controale multe, dar amenzi puţine în construcţiile din Cluj VIDEO
Prefectul judeţului Cluj a criticat dur activitatea Direcţiei Regionale în Construcţii Nord-Vest. Gheorghe Vuşcan i-a acuzat că inspectori că, în ultimul an, au dat foarte puţine amenzi la Cluj, în comparaţie cu numărul de controale efectuate.

Prefectul a analizat activitatea inspectorilor în construcţii din ultimul an. În aceată periodă, cuantumul amenzilor date pentru nereguli în construcţii este de doar 29.000 de lei. "Sunt 1473 activităţi de control şi au dat un număr extraordinar de mare de amenzi", spune ironic Vuşcan. "Au dat 15 amenjoare, suma lor e cât jumătate de garsonieră".

Prefectul va sesiza Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care va reevalua activitatea funcţionarilor şi a conducerii Direcţiei Regionale în Construcţii Nord-Vest. "N-aş vrea să facă multe aprecieri la adresa competenţei şi bunei-credinţe a funcţionarilor din această instituţie, care trebuie obligatoriu reformată", spune el.

Conducerea Direcţiei Regionale în Construcţii Nord-Vest nu a dorit că comenteze declaraţiile prefectului. Începând din 2012, instituţia este condusă de liberalul Lucian Chindlea, din Bihor.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza