Copacii de pe Universității, temă de o nouă dezbatere săptămâna viitoare. Grupul statuar de pe Kogălniceanu, pe soclu

Copacii de pe Universității, temă de o nouă dezbatere săptămâna viitoare. Grupul statuar de pe Kogălniceanu, pe soclu

Primarul Clujului spune că nu s-a ajuns încă la o decizie cu privire la arborii de pe strada Universității din Cluj-Napoca. O nouă întâlnire cu specialiștii din Comisia de Urbanism are loc săptămâna viitoare.

„Așa a fost proiectul aprobat de specialiști. De multe ori ce propun specialiștii vine în contradicție cu ce vor clujenii. Primăria este la mijloc. Oamenii au spus <<păstrați arborii>>, proiectantul a spus <<nu-i păstrăm, îi relocăm și punem alții ca să avem un aliniament drept>>. Eu nu vreua să implementez un proiect care nemulțumește oamenii”, a spus Emil Boc la ZIUA LIVE. 

Luni, 23 iulie, va fi o ședință cu specialiștii din Comisia de Urbanism. Primăria va anunța concluzia finală. „Până atunci, nimeni nu se atinge de niciun arbore. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a proteja arborii”, a mai spus Emil Boc.

Primarul a vorbit și despre soclul statuii „Școala Ardeleană”. „Grupul statuar trebuie să fie repus pe soclu, așa cum a fost. După 6 ședinte la Comisia de Monumente, am reușit să obținem acest lucru. Acum constructorul asteaptă planșele modificate de la proiectant cu statuia pe soclu”, a mai spus edilul. 

 

Comenteaza