Copiii dintr-un sat din județul Cluj sunt nevoiți să parcurgă zilnic 2,5 kilometri prin noroi în drumul spre școală

Copiii dintr-un sat din județul Cluj sunt nevoiți să parcurgă zilnic 2,5 kilometri prin noroi  în drumul spre școală

Drumul zilnic spre școală al unei fetițe de clasa a doua dintr-un sat din Cluj: Doi kilometri și jumătate pe jos, prin noroi.

Situația a fos semnalată de mama unei fetițe de clasa a II-a, care a postat mai multe imagini pe Facebook. "Nu vă gândiți ca noi înotam în noroi și suntem izolați de toate mijloacele de transport", este mesajul femeii către autoritățile locale.

Imagini video cu o fetiță de 9 ani care parcurge drumul spre școală prin noroaie au fost postate pe Facebook de către mama acesteia, Ana Chirilă. În această situație sunt localnicii din satul Berchieșu, comuna Frata, din județul Cluj.

"Ce spuneți oameni buni? Că nu interesează pe nimeni", este un alt mesaj postat de femeie.

Încălțată cu cizme de cauciuc și ținând în mâini o pungă în care are ghete curate, fetița de 9 ani pornește în fiecare zi spre școală la ora 6.30, pe jos, prin nămol. "Asta-i drumul nostru de fiecare zi, cu fetița la școală. În fiecare zi, când plouă când ninge, tot așa în situația asta suntem. De-abia ne tragem picioarele după noi de noroi”, spune Ana Chirilă.

Doar tractoarele pot intra pe un asemenea drum, dar ironia face că drumul paralel care duce la cabana unor prieteni de-ai primarului a putut fi asfaltat, spune femeia. "El cunoaște foarte bine situația. De 16 ani, de la primul mandat, atunci ne-a promis că ne face drumul și nici până astăzi nu am mai văzut drum”, acuză femeia.

Disperarea mamei a făcut ca de o săptămână mașina școlii să vină până jos în sat. Astfel, cei 2 kilometri și jumătate, o oră de mers pe jos, s-au transformat într-unul, dar tot prin același noroi. "O nouă zi. Vreau să mulțumesc primăriei Frata pentru că ne-a scurtat drumul la jumătate cu autobuzul scolii, dar rămâne problema drumului pentru care nu am primit răspuns. Nu vă gândiți că noi înotăm în noroi și suntem izolați de toate mijloacele de transport. Să nu va spun ca dacă Doamne ferește sa ne trebuiască o salvare aici murim. Vă rog luați atitudine și în acest sens", a adăugat femeia.

Comenteaza