Copiii nu mai pot primi mai mult de 3 prenume. Cel mai lung prenume din România e din 9 cuvinte

Copiii nu mai pot primi mai mult de 3 prenume. Cel mai lung prenume din România e din 9 cuvinte

Începând din această lună, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte. Până acum, cel mai lung prenume din România avea nouă cuvinte.

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că, începând din 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi compus din mai mult de trei cuvinte, menţionând că, până acum, cel mai lung prenume din România avea nouă cuvinte.

"Mama, tata, cei patru bunici, naşa, naşul şi poate moaşa. În total 9. Probabil aşa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conţine 9 cuvinte. NOUĂ cuvinte. Ne gândim că fiecare dintre cei enumeraţi au vrut să contribuie. Nu ne întrebaţi care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt şi date onomastice", au scris reprezentanţii MAI, pe Facebook.

Aceștia au precizat că acum prenumele nu poate avea mai mult de trei cuvinte.

"Tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte. Un share ar ajuta ca această informație să ajungă la cât mai mulți", a precizat sursa citată.

Actul normativ conform căruia prenumele declarat la data înregistrării nașterii nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte, a fost promulgat de către președintele Klaus Iohannis. De asemenea, conform aceluiași document, schimbarea numelui și a prenumelui va fi posibilă la cerere în mai multe situații. De exemplu, pot solicita schimbarea persoanele care consideră că au nume ridicole ori prea lungi sau când persoana a folosit numele pe care dorește să îl obțină în profesia sa, făcând dovada cu privire la aceasta, precum și asupra faptului că este cunoscută sub acest nume.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza