Coronavirus la Cluj: impact de 7.5 milioane lei pe bugetul local, 10% din suma pentru 2020

Coronavirus la Cluj: impact de 7.5 milioane lei pe bugetul local, 10% din suma pentru 2020

Cheltuielile la Cluj-Napoca privind gestionarea crizei cauzată de pandemia de coronavirus se ridică la 7.5 milioane de euro, adică 10% din bugetul local pentru anul 2020 (fără banii proveniţi din fonduri europene). Edilul Emil Boc speră să recupere o parte din aceşti bani de la stat.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În cadrul şedinţei Consiliului Local de vineri, 24 aprilie 2020, consilierii au adoptat un proiect de hotărâre privind retificarea bugetului local al oraşului în vederea redirecţionării sumei de 3 mil. lei pentru: 600.000 lei - spital Clujana - ventilatoare, 1 milion de lei - asistenţă socială - mese zilnice pentru nevoiaşi şi 800.000 lei - spital Clujana - stimulent acordat medicilor (2.500 lei/lună). 

"Până acum am alocat 7.5 milioane de euro, cu banii votaţi astăzi, pentru carantinare, dezinfecţie blocuri şi spaţii publice, ajutoare sociale, echipamente medicale, etc. O parte din bani ar trebui să îmi primim de la stat. E o situaţie bugetară complicată, neprevăzută în bugetul local, şi a trebuit să rectificăm mai multe capitole pentru a putea gestiona oraşul", a spus Boc.

Bugetul general de investiţii a oraşului este de 145 mil. euro, 70 mil euro fiind fonduri europene.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza