Coronavirusul golește buzunarul Clujului. Boc: “Vom avea o cădere economică destul de grosolană”

Coronavirusul golește buzunarul Clujului. Boc: “Vom avea o cădere economică destul de grosolană”
cluj panorama

Primarul Emil Boc spune că, deși municipiul Cluj-Napoca este deja afectat financiar de criza creată de pandemia de Covid-19, proiectele de infrastructură aflate în desfășurare vor fi finalizate chiar înainte de termen, însă nu vor fi demarate altele noi.

„Vom fi afectați financiar, vom avea o cădere economică destul de grosolană. Doar în primele 15 zile din martie am pierdut 7 milioane de lei din încasările din cota din impozitul pe venitul global, fără să mai punem și încasările de la bugetul local din alte surse. Va fi la fel și în toată luna aprilie și cel puțin jumătate din luna mai.

Activitatea economică este în cădere accentuată. Am finanțat cu milioane de euro din bugetul local cheltuielile legate de coronavirus din bugetul local, deci cu siguranță unele proiecte de investiții vor fi afectate de criza coronavirusului ca susținere financiară”, a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Primarul spune că la Cluj-Napoca nu vor fi demarate proiecte noi pentru că nu există susținere financiară, însă obiectivul este ca proiectele aflate în șantier să fie continuate și finalizate.

“Proiectele pe care le avem în lucru încercăm să nu le oprim, chiar să le terminăm mai repede. Bună Ziua va fi terminată mai repede decât luna iulie,  parcul Între Lacuri va fi gata mai repede de 27 iunie, strada Ferdinand va fi gata mai repede decât termenul programat.

Lucrăm intens pe aceste șantiere, profităm de perioada pe care o avem tocmai pentru a le termina mai repede. Obiectivul este să nu oprim niciun proiect existent care este finanțabil, dar nu vom demara proiecte noi, pentru că susținere financiară nu există în bugetul local în acest moment”, a precizat edilul.

Comenteaza