Creşă inaugurată în Gheorgheni. Copiii vin din Zorilor şi Mănăştur

Creşă inaugurată în Gheorgheni. Copiii vin din Zorilor şi Mănăştur
O creșă cu 72 de locuri a fost inaugurată azi în cartierul Gheorgheni. Între timp, deficitul de locuri, doar în creșele orașului, e de sute de locuri, număr la care se adaugă și locurile insuficiente din grădinițe. Primarul Boc îi îndeamnă pe clujeni să facă copii, pentru că va avea grijă de ei.

O creșă a fost inaugurată azi în Gheorgheni după investiţii de aproape un milion de lei. E vorba de o creşă cu 72 de locuri, unde vin să-şi lase copiii şi părinţi din Zorilor sau Mănăştur. Numărul cererilor neonorate în creşe e de peste 300 - între acestea 100 de copii ar trebui înregistraţi în acest an, iar restul - anul viitor, interval în care primarul Emil Boc speră ca situaţia să fie rezolvată cumva.

Boc dă ca exemplu creşa şi grădiniţa de pe Calea Moţilor, cu peste 300 de locuri, din care doar 100 sunt la creşă.

În acest moment în Cluj-Napoca funcţionează 15 creşe, gestionate de Centrul Bugetar de Administrare creşe - Aladin, Casa Ştrunfilor (sic-n.red.), Motanul Încălţat, Ursuleţul, Veronica, Micul Cercetaş, Prâslea cel Voinic, Patrocle, Scuviţa Rşie, Clopoţica, Cenuşăreasa, Martinel, Prchindel, Tom Degeţel şi Castelul Fermecat.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu, spune că cei înscrişi pe cele 72 de locuri ale creşei sunt cei ale căror dosare au fost primele pe lista celor respinse la înscrierea din luna iunie, din lipsă de locuri. "Practic, o dată cu dschiderea acestei creşe au putut fi aprobate dosare depuse la Centrul Bugetar de Creşe ale unor familii provenind din toate cartierele Clujului, nu exclusiv din Gheorgheni". Aici vin, astfel, copii din Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Mărăşti, Gheorgheni şi Bună Ziua.

În acest moment, spune Buzatu, numărul cererilor nesoluţionate e de 100. "Prin urmare considerăm că în acest moment avem un deficit de circa 100 de locuri, care va putea fi acoperit o dată cu darea în folosinţă a creşei de pe strada Moţilor". Primăria construieşte şi o creşă pe strada Nicolae Ivan, cu 100 de locuri. 

Comenteaza