Cresc biletele de autobuz în Cluj-Napoca? Au firmele materiale pentru investițiile derulate în oraș? Răspunsul viceprimarului Tarcea

Cresc biletele de autobuz în Cluj-Napoca? Au firmele materiale pentru investițiile derulate în oraș? Răspunsul viceprimarului Tarcea

Cresc cheltuielile pentru instituțiile subordonate municipalității, pe fondul pandemiei și a războiului din Ucraina. De asemenea, crește prețul la materialele de construcții pentru proiectele aflate în deruale. Totuși, administrația locală spune că lucrurile sunt sub control. 

"Din păcate, s-au suprapus niște etape. Prima a fost a pandemiei, care a rupt rute internaționale de furnizare pentru materiale. Apoi a venit războiul din Ucraina și a rupt alte legături. Totuși, nu trebuie să sărim în apă. Sunt companii care și-au făcut suficiente stocuri.La nivelul municipiului, încă nu avem situații de acest gen. Eu cred că vor fi, în scurt timp, și niște reglementări guvernamentale, dar sper să nu fie pe baza speculei, cum s-a întâmplat la motorină.

UE, România, au nevoie de puțin timp pentru echilibrare. Spre exemplu, statele europene au decis să fie puse în funcțiune centralele pe cărbuni, ca să îți sporească independența față de Rusia. Lumea își va găsi alternative, în 20 de zile e prea repede. Îndemn lumea la calm. CTP nu e fericită că am mărit prețul combustibilului de la 7 la 8 lei, dar există stocuri, bugetele au fost făcute pe un an de zile, nu pe 20. Ne așteptăm la câteva creșteri, vom analiza dacă sunt reale, ce trebuie să facem. Nu luăm decizii speculative, vedem după ce se stabiliează", a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la ZIUA LIVE. 

Comenteaza