Creşte preţul pentru gunoaie la Cluj. "Se transferă costurile asupra cetăţenilor"

Creşte preţul pentru gunoaie la Cluj.
Primarul municipiului, Emil Boc, a vorbit joi, în deschiderea şedinţei de Consiliu Local (CL) Cluj-Napoca, despre criza gunoaielor.

Edilul a subliniat că, după ce deşeurile au fost transportate la Alba Iulia, iar din 15 iulie ele vor călători la Oradea, există şi o soluţie locală de o lună. "Avem un teren de 3.900 de metri pe care îl putem pune la dispoziţia societăţilor de salubrizare, dar mi s-a spus că e doar pentru o lună", a afirmat Boc.

Primarul a explicat şi că preţul pentru ridicarea gunoaielor urmează să crească. "Eu am discutat cu primarul din Oradea, care şi-a asumat politic să găzduiască gunoaiele. Preţul de depozitare urmează să fie negociat de cei implicaţi direct. Din cauza costurilor de transport şi depozitare mai mari. firmele de salubrizare vor veni în faţa Consiliului Local după 15 iulie cu o cerere de mărire a tarifelor. Aşa că va mai fi o şedintă de CL în iulie", a specificat Boc.

Consilierul social-democrat Ovidiu Chifor a ţinut să ia şi el cuvântul: "Deci se transferă costurile asupra cetăţenilor, pentru că noi nu am găsit o soluţie".

El a primit o replică de la viceprimarul UDMR, Anna Horvath. "Agenţia de Mediu şi Consiliul Judeţean (CJ) nu ne-au dat voie să gândim o soluţie temporară tranzitorie. Asta apropos de responsabilitatea noastră", a spus ea.

Totodată, Emil Boc a afirmat că forul judeţean nu va termina Centrul de Management Integrat al Deșeurilor decât în 2018, poate chiar în 2019.

Comenteaza