Criză de locuri de parcare în Cluj, Primăria e blocată de retrocedări. Vezi lista amplasamentelor

Criză de locuri de parcare în Cluj, Primăria e blocată de retrocedări. Vezi lista amplasamentelor
Primăria din Cluj-Napoca a găsit 12 locuri în care poate construi parking-uri în oraş, dar nu poate trece la lucrări pentru că fâşii din teren sunt revendicate, spune primarul Emil Boc.

"Am identificat locaţiile posibile pentru construcţia de parking-uri supraterane", spune Boc. "Dar suntem blocaţi de noua lege a fondului funciar, care nu ne permit timp de un an să ne atingem de niciun teren revendicat. După ce vor fi soluţionate problemele cu revendicările putem trece la lucru".

Este vorba în total de o listă cu 12 amplasamente, unde sunt necesare şi demolări de garaje. "E suficient să fie revendicată o fâşie dintr-o suprafaţă mai mare, blochează toată construcţia", spune Boc.

Unul dintre cazuri e construirea unui parking în piaţa "Ştefan cel Mare" din centrul oraşului. Pentru că parking-ul subteran va intra cinci metri sub clădirea Casa Învăţătorului, demersul e blocat până când Sindicatul Liber al Învăţământului Preuniversitar din Cluj (SLIPC) obţine acordul unui consiliu compus din 12 persoane, ce se reuneşte doar în septembrie. "De patru luni suntem blocaţi cu sindicatul SLIPC pentru locaţia din faţa Casei Învăţătorului pentru un parklig subteran. Sunt 5 metri sub proprietatea lor şi încă nu am obţinut acordul", spune Boc. Parking-ul subteran va avea lift şi un front la stradă de 18 metri.

UPDATE

Iată lista amplasamentelor găsite de Primărie pentru eventuale construcţii de parking-uri. Acestea au fost identificate în teren pe criteriul spaţiului suficient de mare iar acum sunt verificate cadastral pentru a se observa dacă sunt libere de sarcini:

2 pe Primăverii,
2 pe Ion Meşter,
1 pe Bucegi
1 pe Clăbucet
1 pe Mehedinţi
1 - aleea Tarniţa
2 - pe Plopilor,
1 - pe aleea Brateş
1- pe Calea Dorobanţilor
2 - pe 21 Decembrie
3 - pe Gheorghe Dima
1 - pe strada Castanilor
1 - pe aleea Tatra
1 - pe aleea Muncitorilor
1 - pe Iugoslaviei
1 - pe strada Liviu Rebreanu
1 - pe aleea Văleni
1 - pe aleea Băiţa
1 - pe aleea Bizuşa
4 - pe aleea Herculane.

Etichete
Comenteaza