CTP intră de azi în alte patru localităţi. De vineri va avea 21 de destinaţii

CTP intră de azi în alte patru localităţi. De vineri va avea 21 de destinaţii
Compania de Transport Public intră de astăzi în patru localităţi, iar de vineri, în alte trei.

De azi, CTP intră în Apahida, Sânnicoară, Dezmir şi Corpadea. Iniţial, acest lucru urma să se întâmple la 1 aprilie, dar a fost amânat cu trei săptămâni.

Cursele de Apahida vor circula cu numerele M41 (Apahida, intrare în Câmpeneşti), M42 (Sânnicoară), M43 (Dezmir), M44 (Corpadea).

Iată cât costă tichetele, pe o singură cursă:

  • 3 lei, Cluj-Sânnicoară, Cluj-Dezmir
  • 4 lei, Cluj-Apahida
  • 7 lei, Cluj-Corpadea

De vineri, compania va opera şi în localităţile Mera, Suceag şi Popeşti. Astfel, numărul localităţilor în care ajung mijloacele de transport ale CTP va trece de 20.

21

de localităţi va deservi CTP, începând cu 25 aprilie. Este vorba despre Cluj-Napoca, Feleacu, Vâlcele, sat Gheorgheni, Ciurila, Floreşti, Luna de Sus, Baciu, Feiurdeni, Satu Lung, Sânmartin, Chinteni, Apahida, Sînnicoara, Dezmir, Corpadea, Coruşu, Săliştea Nouă, Mera, Suceag, Popeşti.

Tot de vineri, 25 aprilie, societatea de transport Fany trebuia să îşi întrerupă cursele din zona metropolitană, în urma unui ordin al Autorităţii Rutiere Române (ARR). Firma privată a dat însă în judecată ARR Cluj pentru retragerea celor 12 licențe de transport. Reprezentanţii Fany susţin că adresa trimisă de ARR nu cuprinde motivele de fapt şi de drept care să justifice legal adoptarea acestei măsuri.

Dacă Fany iese din zona metropolitană, CTP va rămâne fără concurenţă. Directorul companiei publice clujene, Liviu Neag, a declarat, pentru ziuadecj.ro, că va suplimenta numărul autobuzelor care deservesc comuna Floreşti şi că va fi introdusă o linie nouă, M24, care va circula pe DN1 prin Floreşti, până la punctul de control de la intrarea în localitatea Luna de Sus.

Pentru a putea opera în toate aceste localităţi, CTP a angajat 40 de şoferi. Parcul auto urmează să fie primenit; în 21 mai va avea loc licitaţia pentru 40 de autobuze pe care Primăria Cluj-Napoca le va pune la dispoziţia companiei de transport public. CTP va mai cumpăra anul acesta 10 autobuze, iar până în 2015 vor veni la Cluj şi 10 mijloace de transport ecologice, care vor fi achitate de guvernul elveţian.

Odată cu extinderea transportului public, CTP deschide şi şase noi case de bilete, dintre care cinci în Apahida şi una în Dezmir. În cursele de Mera, Suceagu şi Popeşti se vor vinde bilete la şofer.

 

 

Etichete
Comenteaza