Foto Cu 13 milioane euro de la Bruxelles, Clujul îşi face stradă smart şi îşi modernizează principalul bulevard

Cu 13 milioane euro de la Bruxelles, Clujul îşi face stradă smart şi îşi modernizează principalul bulevard
| Foto: Planwerk

Consilierii locali au aprobat proiectele cu finanaţare europeană pentru implementarea primei străzi smart din România şi modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989. Investiţiile din Cluj-Napoca se ridică la 13,6 milioane de euro, bani nerambursabili de la Bruxelles. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Strada Molnar Piuariu va deveni prima "stradă SMART" din România, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unui astfel de proiect - iluminat inteligent, bănci cu încărcare USB, wi-fi, sisteme automate de irigații pentru arbori ș.a. De asemenea, strada va fi reabilitată pe baza conceputului de „shared space”, accentul fiind pus pe creșterea calității spațiului pietonal - extinderea și îmbunătățirea acestuia, introducerea pistelor de biciclete și extinderea spațiilor verzi. Proiectul prevede instalarea a două stații de încărcare pentru mașini electrice și 30 de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice. Valoarea totală a investiției este de 1,3 milioane EUR.

VEZI AICI cum va arăta prima stradă smart din România!

Cu 13 milioane euro de la Bruxelles, Clujul îşi face stradă smart şi îşi modernizează principalul bulevard

 

Proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 urmărește îmbunătățirea mobilității urbane din municipiul Cluj-Napoca. Proiectul presupune extinderea zonelor pietonale și amenajarea pistelor pentru bicicliști, dar și extinderea benzilor dedicate transportului în comun. Lucrările presupun intervenții de infrastructură și reamenajare a spațiului public. Valoarea totală a proiectului este de 12,3 milioane EUR.

VEZI Când începe modernizarea Bulevardului 21 Decembrie. Transportul alternativ și pietonii câștigă teren

Cu 13 milioane euro de la Bruxelles, Clujul îşi face stradă smart şi îşi modernizează principalul bulevard

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza