Cu ce bani va moderniza Boc două artere importante

Cu ce bani va moderniza Boc două artere importante
Cu sumele economisite de pe programul european destinat polului naţional de creştere – aproximativ 13 milioane de euro – primarul Emil Boc plănuieşte să refacă două artere importante: drumul Făgetului, dar şi cel al Lombului

În baza statutului de pol naţional de creştere, Clujul a derulat proiecte în valoare de peste 81 de milioane de euro. Poate fi amintit la acest capitol proiectul de reabilitare a Parcului Central, modernizarea liniei de tramvai, pista de biciclete şi nu numai. Primarul municipiului, Emil Boc, a precizat că în urma licitaţiilor derulate pentru atribuirea contractelor pe aceste proiecte s-au economisit peste 13 milioane de euro. Din aceşti bani ar mai putea derula încă două proiecte importante: modernizarea arterelor Făgetului şi Lombului. În cazul străzii Făgetului tocmai a fost atribuită licitaţia pentru reactualizarea documentaţiei tehnice.

Firma SC NV Construct a obţinut contractul pentru actualizarea documentaţiei ce vizează modernizarea străzii Făgetului cu o ofertă financiară de 70.000 de lei, potrivit datelor prezentate pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. În vechea documentaţie tehnică - realizată prin 2010, lucrările de reabilitare a străzii Făgetului - în lungime de 3,3 km - erau estimate la 11.333.985 lei. Edilul Emil Boc a menţionat că aşteaptă să vadă care vor fi concluziile noului studiu de fezabilitate, pentru că plănuieşte ca pentru lucrările de modernizare să apeleze la fondul destinat Clujului pe programul "pol naţional de creştere".

"În calitate de pol naţional de creştere, Clujul a derulat prin Programul Operaţional Regional, proiecte în valoare de peste 81 de milioane de euro: reabilitarea Parcului Central şi a clădirii vechiului Casino, modernizarea liniei de tramvai, realizarea pistei de biciclete, sistemul de tiketing etc. În mare parte, la licitaţiile pe aceste proiecte s-au făcut economii substanţiale, plus că ar mai fi două proiecte care nici nu au fost încă adjudecate: reabilitarea tramei stradale de acces în zona industrială şi reabilitarea infrastructurii oraşului comoară. Până în prezent s-au făcut economiii de circa 13 milioane de euro, astfel că am avea posibilitate să mai derulăm încă două proeicte cu aceşti bani. Am propus deja să ni aloce finanţare pentru modernizarea străzii Făgetulu şi pentru modernizarea străzii Lombului", a explicat primarul Emil Boc.

Edilul a adăugat că a trimis deja o solicitare în sensul acesta către Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest. "Să vedem ce răspuns vom primi. Banii există şi în mod normal mi s-ar părea normal să-i folosim pentru modernizarea acestor două artere importante: Făget şi Lomb". Pentru ca banii aceştia să nu se piardă, autorităţile clujene au obligaţia să-i solicite în baza unor proiecte ferme până la finele anului 2013.

 

 

 

 

Etichete
Comenteaza