Foto Pista de role din Baza Sportivă Gheorgheni: Încă în garanţie, dar într-un stadiu avansat de degradare

Pista de role din Baza Sportivă Gheorgheni: Încă în garanţie, dar într-un stadiu avansat de degradare
Pista de role din Baza Sportiva Gheorgheni: Încă în garanţie, dar într-un stadiu avansat de degradare
Pista de role din Baza Sportiva Gheorgheni: Încă în garanţie, dar într-un stadiu avansat de degradare
Pista de role din Baza Sportiva Gheorgheni: Încă în garanţie, dar într-un stadiu avansat de degradare
Pista de role din Baza Sportiva Gheorgheni: Încă în garanţie, dar într-un stadiu avansat de degradare

Cu jalba în proţap la primărie. Asociaţia Judeţeană de Patinaj Cluj solicită autorităţilor o intervenţie urgentă pentru a reface pista de role din Baza Sportiva Gheorgheni, care se află deja într-un stadiu avansat de degradare. 

În urma unei sesizări a antrenorului de patinaj viteză, Gheorghe Pârv, de la Asociaţia Judeţeană de Patinaj Cluj, reprezentanți ai fondurilor europene şi de la primărie se vor deplasa luni 22 noiembrie, la pista de role din baza sportivă Gheorgheni pentru a face constatările cu privire la problemele pe care au apărut la pistă. 

În sesizarea adresată Primariei Cluj-Napoca se precizează faptul că pista de role de la Baza Sportivă Gheorgheni este în stadiu avansat de degradare deşi aceasta este încă în garanţie şi se solicită o intervenţie urgentă, mai ales că în ultimii 4 ani Campionatele Naţionale de patinaj viteză role s-au desfăşurat la Cluj-Napoca, la Baza Sportivă Gheorgheni.

"Tinând seama de faptul ca Baza Sportiva Gheorgheni este încă în garanţie, va sezizăm următoarele aspecte:

1. Suprafaţa pistei de role ar tebui să fie fără denivelări. Din cauza faptului că suprafata de suport nu a fost bine făcuta pista de role s-a denivelat în aşa măsură încât nu mai este bună pentru scopul pentru care a fost construită. Precizăm că pista de role viteză trebuie să aiba o suprafaţă perfect dreaptă fără nici un fel de denivleare.

2. Mantinela care împrejmuieşte pista de role este făcută din material plastic pe suport metalic. Aici nu s-au lăsat rosturi de dilatare, şi din cauza faptului că sunt două materiale cu coeficient diferit de dilatare, la schimbarea anotimpului şuruburile cu care sunt fixate suprafeţele de plastic se rup de fiecare dată. E chiar preiculos pt. că unle din plăcile de plastic ies în afară, putându-se produce accidente.

Am sesizat aceste aspecte pentru ca Primăria Cluj-Napoca, să ia măsurile ca, constructorul să refacă complet suprafaţa pistei de role. Precizez că vopseaua care a fost aplicată deasupra suprafeţei de asfalt este de foarte bună calitate. Însă suprafaţa de asfalt şi suportul acestuia trebuie înlocuite.

Singura remediere pe care noi o vedem ar fi că suprataţa pistei de role să fie răzuită şi turnat un nou strat de asfalt. Stratul de asfalt să fie turnat continu, fără întreruperi. (La actuala pistă de role suprafaţa de asfalt a fost trasă câte 50 m pe jumătate de lăţime, de aceea sunt şi o mulţime de denivelări la îmbinarea suprafeţelor)

În ultimii 4 ani Campionatele Naţionale de patinaj viteză role s-au desfăşurat la Cluj-Napoca, la Baza Sportivă Gheorgheni. Din pacate din cauza ca suprafata pistei este atat de valurita, devine periculos sa se desfasoare competitii pe aceasta pista daca nu se iau masuri de remediere, refacere, reparare.

Din fotografia ataşată se vede clar cât de neuniforamă (vălurită) este suprafaţa pistei de role. Toate bălţile de pe pista arată că suprafaţa nu este deloc dreaptă.

Vă rugăm să luaţi măsurile necesare pentru ca utilizatorii acestei baze sportive să se bucure de facilităţile pentru care a fost creată", transmite preşedintele A.J. Patinaj Cluj, Gheorghe Pârv în sesizarea adresată primăriei clujene.  

Comenteaza