Cu sărbătoarea de la Crucea Iancului la uşă, autorităţile se grăbesc să asfalteze drumul de la Mărişel FOTO

Cu sărbătoarea de la Crucea Iancului la uşă, autorităţile se grăbesc să asfalteze drumul de la Mărişel FOTO
În condiţiile în care în cursul lunii viitoare se va desfășura o nouă ediție a tradiționalei sărbători de la Crucea Iancului, autorităţile judeţene se grăbesc să asfalteze drumul de la Mărişel.

Astfel, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat  (RAADPP) a județului Cluj a demarat zilele trecute lucrările de așternere a primului strat de asfalt pe DJ 107P, pe raza comunei Mărişel.

Până la această dată între km 37+500 și km 41+300, spre DN 1R, s-a așternut un strat de piatră spartă de zece centimetri și s-a turnat primul strat de covor asfaltic, pe un tronson de drum în lungime de 1,4 kilometri.

În cadrul lucrărilor de întreținere periodică a sistemului rutier pe acest sector s-a prevăzut inițial alocarea sumei de 1,531.321 lei (TVA inclus). Pentru ca asflatarea drumului să fie terminată la timp, RAADPP a decis să aloce încă aproape 250.000 de lei. 

"Fondul a fost suplimentat în aceste zile cu 241,787 lei (TVA inclus), pentru executarea aceluiași tip de lucrări pe o porțiune de încă 600 de metri, de la km 41+300 la km 41+900, până la monumentul Crucea Iancului", informează reprezentanţii regiei. 

Reabilitarea drumului prevede şi aşternerea unui al doilea strat de asflat, de patru centimetri. Executantul lucrărilor este compania SC Diferit SRL, iar termenul de finalizare este prima decadă a lunii viitoare.

Manifestarea de la Crucea Iancului are loc în comuna clujeană încă din 1850 şi atrage anual mii de persoane, care îi aduc în acest fel un omagiu lui Avram Iancu şi celor care au învins trupele maghiare trimise să oprească mişcarea revoluţionară din 1848.

Comenteaza