Cum a ajuns Făgetul, pădurea-simbol a Clujului, sub asaltul imobiliarilor

Cum a ajuns Făgetul, pădurea-simbol a Clujului, sub asaltul imobiliarilor

Făgetul e pădurea-simbol a Clujului. Sunt, însă, ani întregi de când niște priviri lacome sunt ațintite asupra ei și a pășunilor din vecinătate, iar brațul slab al autorității locale a devenit instrumentul unor dezvoltatori imobiliari, care au simțit că e loc pentru câștiguri. 

Și pentru toți aceștia, protejarea naturii e un moft. Există, însă, câțiva oameni care mai luptă la nivel local cu cei care vor să-și înfigă ghearele în Făget și să-l sufoce. Acești oameni, însă, au ajuns la limită și se confruntă, mai nou, pe măsură ce timpul trece și deja ticăie cel de-al doisprezecelea ceas pentru interesele așa zișilor dezvoltatori, cu presiuni destul de serioase.

De ce? Pentru că Noul Plan Urbanistic General al Ciurilei, o comună de lângă Cluj, aflată lângă aria protejată, este în curs de avizare la Consiliul Județean Cluj, după ce a fost aprobat în Comisia de Urbanism a autorității județene. Și lanțul slăbiciunilor se duce mai departe, construind o întreagă rețea de interese, care distruge, în mod tacit, sfidând reglementările europene de mediu, o zonă nu doar valoroasă din punct de vedere științific și ecologic, ci și din punct de vedere simbolic. MAI MULTE AICI!

Comenteaza