Cum a furat Cluj-Napoca 1.000 de hectare de la Floreşti. Şulea: "Hoţia nu e un mod de viaţă!"

Cum a furat Cluj-Napoca 1.000 de hectare de la Floreşti. Şulea:
Municipiul Cluj-Napoca a furat într-o jumătate de secol o mie de hectare de teren din comuna învecinată Floreşti, acuză primarul comunei, Horea Şulea.

 

"În decursul timpului, prin diverse metode - zic eu nu chiar legale - s-a ajuns în situaţia în care Floreştiul să fie văduvid de aproximativ 1000 de hectare de teren, pe care în bună parte l-a pierdut în favoarea municipiului", spune Şulea. Mare parte din terenul pierdut e unul agricol, plus 178 hectare în zona de restricţie sanitară a  Companiei de Apă, lângă DN1 E60. În plus, pe Valea Gârbăului au fost pierdute 800 de hectare, ce se aflau între fosta şi actuala limită administrativ-teritorială ce delimita Cluj-Napoca de Floreşti. "Limita aceasta s-a mutat în 4-5 rânduri şi, culmea, tot timpul în defavoarea Floreştiului", spune Şulea, care dă şi un exemplu - terenul din poligonul de tragere. "A devenit subit, peste noapte, proprietatea Ministerului Apărării Naţionale, deşi poligonul era folosit de trupele Ministerului de Interne, pentru instrucţie şi tragere", arată primarul.

"Hoţia nu e un mod de viaţă", conchide Şulea, cu referire la Primăria Cluj-Napoca, adăugând: "am avut o discuţie cu domnul primar Boc, acum patru luni, nu am primit niciun răspuns de atunci".

Comuna Floreşti are acum o suprafaţă totală de 6.970 ha.

Comenteaza