Cum a răspuns Guvernul la cererea pentru pista aeroportului

Cum a răspuns Guvernul la cererea pentru pista aeroportului
Premierul Ponta a promis 15 milioane de lei pentru lucrările la noua pistă a aeroportului şi s-a ţinut de cuvânt. Suma acoperă doar un mic procent din valoarea totală pe care Consiliul Judeţean o are de achitat.

Pentru noua pistă a Aeroportului clujean, Consiliul Judeţean mai are de achitat circa 100 de milioane de lei. Premierul Victor Ponta a promis că va trimite la Cluj 15 milioane şi s-a ţinut de cuvânt. Liderul PSD, Remus Lăpuşan, a anunţat că banii vor ajunge la Consiliul Judeţean, urmând ca mai apoi să fie direcţionaţi spre aeroport. Restul sumei ar urma să fie achitată constructorului pistei anul viitor, din bugetul public al administraţiei judeţene. Liderul Consiliului Judeţean, Horia Uioreanu a solicitat de la Guvern 50 de milioane de lei.

Noua pistă a Aeroportului clujean, de 2.100 de metri, a fost inaugurată la finele lunii octombrie. Acest obiectiv a ajuns să coste peste 188 de milioane de lei (fără TVA), după ce licitaţia a fost câştigată cu o ofertă de 137,8 milioane de lei. Lucrările au fost asigurate de consorţiul condus de Construcţii Napoca. Firma ar mai avea de încasat de la Consiliul Judeţean circa 100 de milioane de lei, cel puţin asta susţine reprezentantul PSD, Remus Lăpuşan. Termenul limită pentru achitarea acestei sume expiră anul viitor. Consilierii PDL l-au acuzat pe liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, că a privat drumurile de lucrări importante pentru a achita la timp datoriile către constructorul pistei. Pentru a mai diminua din presiunea pe care o are pe bugetul judeţului, Uioreanu s-a adresat Guvernului solicitând un sprijin financiar de 50 de milioane de lei. Vicepremierul Liviu Dragnea a promis că Guvernul va onora cererea lui Uioreanu. "Nu vă pot spune câţi bani vor veni la Cluj dar cu siguranţă, Guvernul va aproba un sprijin financiar pentru acest proiect", a promis Drgnea la inaugurarea noii piste. După multe promisiuni şi tergiversări, a venit la Cluj şi premierul Victor Ponta. Proaspăt decorat cu Crucea Transilvană, acesta a promis că va trimite la Cluj 15 milionae de lei. "În prima şedinţă de Guvern vom aloca pentru lucrările de la pista Aeroportului 15 milioane de lei". Ponta s-a ţiut de cuvânt şi a alocat aceşti bani printr-o Hotărâre de Guvern emisă miercuri. Remus Lăpuşan a apreciat că banii sunt bineveniţi şi că e convins că vor mai veni şi alţii: "Guvernul Ponta ne alocă cei 15 milioane de lei pentru lucrările la pistă. De altfel, au fost prevăzute sume şi pentru Autostrada Transilvania şi pentru Autostrada Sebeş Turda".

 

 

Comenteaza