Cum afectează coronavirusul bugetele marilor orașe din țară / Emil Boc: “Vom avea o cădere liberă a veniturilor”

Cum afectează coronavirusul bugetele marilor orașe din țară / Emil Boc: “Vom avea o cădere liberă a veniturilor”

Criza cauzată de noul coronavirus va afecta serios bugetele primăriilor din România, ale căror încasări veneau în principal din impozitul pe venit.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, spune și că veniturile primăriei sunt în cădere liberă și a început prioritizarea investițiilor. ”În acest moment nu avem o evidență clară a scăderii veniturilor, doar la sfârșitul lui martie vom avea o evaluare, cert este că vom avea o cădere liberă a veniturilor la bugetul local din cotele din impozitul pe venit. Asta se va resimți și la nivelul cheltuielilor pe care și le permite primăria în continuare.

De asta am trecut și la o prioritizare a cheltuielilor asigurând continuitatea serviciilor de bază, a serviciilor medicale și a lucrărilor de infrastructură în derulare, fără a deschide niciun obiectiv nou de investiții. La spitale nu am dat deocamdată bani în plus, au folosit banii de la investiții, dar pregătim împreună cu prefectura și consiliul județean o achiziție mult mai mare de echipamente pentru toate spitalele, noi vom da până la 1 milion de euro.

O altă pierdere este cauzată de faptul că s-a prelungit până în iunie plata impozitelor locale și nu ne-au mai intrat niște bani. Majoritatea plăteau înainte până la finalul lunii martie”, a explicat Emil Boc pentru HotNews.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza