Foto Cum ar arăta pasajul peste calea ferată de la Tetarom 1

Cum ar arăta pasajul peste calea ferată de la Tetarom 1
Pe rețeaua Facebook au apărut schițe cu propunerile pentru viitorul pasaj | Foto: Șoferi de Week-end Cluj
Cum va arăta pasajul peste calea ferată de la Tetarom 1
Cum va arăta pasajul peste calea ferată de la Tetarom 1
Cum va arăta pasajul peste calea ferată de la Tetarom 1
Cum va arăta pasajul peste calea ferată de la Tetarom 1

Mai multe schițe ale pasajului care ar urma să se ridice peste calea ferată din zona Parcului Industrial Tetarom 1 au fost încărcate pe rețeaua de socializare Facebook.  

“Aveți informații despre posibilul pasajul peste calea ferată zona Tetarom 1, sperăm realizabil, când se va aproba studiul de fezabilitate, urmat de lansarea licitației de proiectare și execuție”, a informat unul dintre membrii grupului Șoferi de Week-end Cluj. Imaginile au trezit interesul altor conducători auto de pe grup.

“Și cum demolezi o clădire privată nou-construită, Carcloud?”. “Poza prezentată de către tine este chiar OK, oferă răspunsul la întrebarea ta: în fața clădirii este o parcare asfaltată, după care urmează una de pietriș. Cea de pietriș e rezervată pentru pasaj”, a răspuns inițiatorul discuției. “Înseamnă că deja se știe ce și cum se va construi, dacă investițiile imobiliare sunt în concordanță cu viitorul”, a venit replica.

“Păi dacă îi doar la studiu de fezabilitate... atunci vom avea nevoie de câțiva anișori până vedem lucrarea finalizată. Îi foarte nașpa sistemul ăsta cu licitații, contestații, iar licitații, iar contestații”. “Cunosc sistemul de licitații, că m-am lovit de asta ani la rând, lucrând cu primăriile.

Tocmai din motivul ăsta și datorită faptului că este un proiect de amploare nu-l văd finalizat prea curând. Vezi cum se lucrează la un amărât de poduleț la noi”, “După studiul de prefazibilitate urmează cel de fezabilitate, de impact medio - ambiental, de impact social, licitația, contestația, apoi poate decizia definitivă și începerea lucrărilor (dacă om mai trăi până atunci)”, au comentat membrii grupului.

Pasajul de traversare a căii ferate în zona Tăietura Turcului – T. Vladimirescu trebuia inițial să intre în șantier din 2019, conform planurilor Primăriei Cluj-Napoca. Viceprimarul Dan Tarcea anunța acum trei ani că studiul de fezabilitate va stabili indicatorii pentru cele două pasaje propuse de primărie în zonele Mărăști și Baciu: suprateran/ subteran, lungime, lățime, terenuri afectate, valoarea investiției.

Locuitorii din Baciu și Grigorescu au cerut soluții pentru calmarea traficului, tot mai aglomerat ca urmare a circulației din Tetarom 1 și a apariției ansamblurilor imobiliare din zona Donath Vest și Tăietura Turcului. Un alt proiect propus era cel al unui drum rapid de-a lungul căii ferate, cu prelungire spre comuna Baciu.

Comenteaza