Cum ar fi?! Stațiune ultramodernă de schi la Cluj, cu 50 de km de pârtii / Tișe: „Investiție de peste 100 mil. euro”

Cum ar fi?! Stațiune ultramodernă de schi la Cluj, cu 50 de km de pârtii / Tișe: „Investiție de peste 100 mil. euro”

Consiliului Județean Cluj are în plan realizarea unui domeniu schiabil imens în masivul Vlădeasa, din munții Apuseni.

Ambițiosul proiect ar urma să fie făcut într-un parteneriat între forul administrativ județean și primăria din Săcuieu. Șeful județului Cluj, Alin Tișe, a vorbit despre posibilitatea investiției de la Vlădeasa.

„Pentru noi este o prioritate amenjarea acestei stațiuni pe muntele Vlădeasa. Este pe partea de Nord a munților Apuseni, mai exact pe versantul vestic. Este vorba de un studiu de dezvoltare mai vechi pe care noi îl avem la Consiliul Județean Cluj. Ne dorim prin acest studiu să facem aproximativ 50 de km de pârtii și 25 de km de instalații de pârtie.

El privește realizarea mai multor instalații de transport, fie că vorbim de o telegondolă de la Rogojel spre cabana Vlădeasa, fie că vorbim de două telescaune care pornesc de jos sau de cele trei teleschiuri care sunt prinse în acest studiu de dezvoltare.

De asemenea, în acest studiu se propune o telecabină care să lege Vlădeasa de celălalt versant, respectiv stațiunea Floroiu, la capătul Văii Drăganului, limită cu județul Bihor. Cu alte cuvinte, acest studiu este de bun augur pentru noi, Consiliul județean, dar și pentru Primăria Săcueiu, să fim parteneri”, a declarat Alin Tișe, la TVR Cluj.

Liderul CJ Cluj a mai spus că forul administrativ județean este dispus să investească bani din bugetul propriu, deoarece primăria din Săcuieu nu deține resurse pentru a realiza acest proiect.

„Pentru noi este o prioritate. E o zonă în care avem șase luni de zăpadă pe an fără intervenție artificială. Este cea mai bună zonă de schiat din județul Cluj. Ne dorim să punem împreună bani de la primărie, de la Consiliul Județean Cluj, dar și să obținem sume din fonduri europene.

Vrem ca această stațiune să devină emblematică nu numai pentru județul Cluj, ci pentru întreaga Românie. Este o investiție de peste 100 de milioane de euro care se poate face etapizat. Nu avem un orizont de timp pentru realizarea proiectului”, a mai afirmat Tișe.

De asemenea, primarul din Săcuieu, Gheorghe Cuc, a precizat că cea mai lungă pârtie ar putea ajunge la 4,5-5 km, iar în total s-ar ajunge la 50 de km de pârtii.

Comenteaza