Video Cum arată bugetul comunei Apahida pentru anul 2022. Peste 25 mil. lei merg la investiții

Cum arată bugetul comunei Apahida pentru anul 2022. Peste 25 mil. lei merg la investiții

Comuna Apahida va beneficia în 2022 de un buget mai mare ca anul trecut, cu aproximativ 5 milioane de lei mai mult.

Primarul Apahidei, Grigore Fati, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre bugetul comunei și despre proiectele care vor primi finanțare.

„Prognoza este puțin mai bună decât anul trecut. Anul acesta estimăm cam 51 de milioane de lei. Din aceștia, avem un excedent de 12,5 milioane. Îl vom utiliza doar pentru investiții, la fel ca anii trecuți. În 2022, avem prins în buget la investiții aproximativ 26 de milioane. Anul trecut am avut 21. Pe anul acesta vom continua proiectul de asfaltare. Sper să implementăm și proiectul cu camerele de supraveghere.

De asemenea, cred că săptămâna viitoare vom afla câștigătorul studiului de fezabilitate pentru modernizare străzi în Pata, Dezmir și câteva mai mici în Apahida. Este vorba de vreo 14 km lungime. Spre toamnă vom putea lansa achiziția pentru execuția, iar la anul să înceapă lucrările. Același lucru aș fi vrut să se întâmple la Câmpenești, dar știm problema cu canalizarea.

Mai avem contractul pentru trama stradală în Apahida, lucrare de peste 5 milioane lei, pe fonduri proprii, în zona centrală. Lucrările vor începe în vară. Totodată, am semnat un contract cu Agenția Fondului de Mediu pentru modernizarea iluminatului public în Dezmir, Sânnicoara, Sub Coastă. Acesta este de un milion”, a declarat, la ZIUA LIVE, edilul comunei clujene.

Fati a mai spus că în plan sunt și construirea de creșe, școli și grădinițe. „Sper să prindem finanțare de la CNI și pentru școala din Apahida. De asemenea, avem prins în programul de investiții începerea studiului de fezabilitate pentru încă o grădiniță, în zona de lânga Biserica veche, la Apahida. La Dezmir vrem să facem un ansamblu de grăiniță, creșă, școală.

Comenteaza