Foto Cum arată casa care le-a luat ochii urbaniștilor clujeni: „Inedită și interesantă” / „Mie chiar îmi place”

Este vorba de proiectul unei case unifamiliale ce va fi construită în satul Sălicea, comuna Ciurila.

Având denumirea de „Plan Urbanistic de Detaliu pentru construire casa unfiamilială, acces, împrejmuire, branșamente și racorduri la utilități”, proiectul a fost prezentat în ședința de joi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Conform documentației, zona studiată este situată la intrarea în satul Sălicea, cu acces din drumul principal care străbate întreaga localitate. Locuința propusă se află la 2 km de primăria Ciurila. Parcela ocupă zona posterioară a unei dezvoltări de locuințe individuale în lungul unui drum privat cu acces public nelimitat, aproape de intersecția cu strada principală. Suprafața terenului este de 946 mp, iar casa va ocupa 30% din aceasta.

Au curs laudele pentru arhitectura locuinței

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a fost primul care s-a arătat încântat de modul în care va arăta casa, mai ales când i s-a transmis din partea proiectantului că piatra de pe fațada clădirii va fi una specifică, din Sălicea. Au urmat arhitecții Radu Spînu și Alice Oprică, care au transmis că soluția găsită pentru aspectul casei este una inedită și foarte interesantă.

Șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus, la rândul său, că i se pare interesantă casa. „Chiar dacă se vede numai beton în aceste poze (cele din galeria foto a articolului - n.red.) mie îmi place sincer. Vă propun un aviz favorabil cu felicitări”, a transmis liderul forului administrativ județean.

Clujenii se mută la țară! Liderul CJ Cluj: „Încercăm să creăm aceleași condiții ca la orașe”

Tot mai mulți clujeni lasă agitația și aglomerația din oraș pentru a se putea bucura de liniște și de locuințe cu un spațiu mai mare în zona rurală a județului. Mai multe detalii AICI.

Comenteaza