Video Cum arată cel mai nou parc al clujenilor, Parcul Între Lacuri

Cum arată cel mai nou parc al clujenilor, Parcul Între Lacuri

Clujenii se pot bucura de câteva zile de cel mai nou și modern parc din municipiu - Parcul „Între Lacuri”.

Proiectul a revitalizat spațiile urbane prin transformarea unui teren neutilizat și degradat într-o zonă verde de recreere, modernă și prietenoasă cu mediul.

Aici clujenii pot să se bucure de următoarele facilități: stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, panou electronic informativ, toaletă automată și o fântână arteziană pavimentală cu jeturi de apă și iluminare LED.

Noul parc are o suprafață de 9.450 mp care cuprinde:
- zone verzi - 5.957 mp
- alei pietonale principale și secundare - 1708 mp
- arbuști, gard viu și flori - peste 400 ml
- arbori plantați prin proiect - 165.
- sistem de acoperire a terenului de joacă și sport - 1.220 mp
- zone de protecție din pietriș/nisip în jurul echipamentelor de fitness/joacă - 380 mp
- zonă de jocuri interactive cu apă (fântâni cu jeturi) - 280 mp

"Felicit firmele care au executat lucrări în acest parc pentru că au terminat lucrările mai repede decât era programat astfel încât clujenii să beneficieze de un spațiu de 1 hectar de teren care reprezintă o oază de verdeață într-un cartier foarte important al Clujului. Sunt 165 de arbori plantați aici, de asemenea sunt prize pentru încărcarea bicicletelor electrice, sistem de telegestiune pentru iluminatul public, toaletă automată, facilități de joacă pentru copii, teren de sport și multe altele. Eu le doresc clujenilor să se bucure de acest parc, atât cât pot, în condițiile permise de autorități", a declarat primarul Emil Boc cu ocazia inaugurării acestei investiții.

Proiectul este realizat din finanțare europeană, prin Programul Operaţional Regional. Valoarea totală a proiectului este de 11.110.587,54 lei, din care 9.431.345,35 lei este valoarea nerambursabilă.

Lucrările au fost demarate în 27 august 2019 și au fost realizate de Asocierea Nord Conforest SA cu Eco Garden Construct și Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL.

Comenteaza