Video Cum arată noul Parc Farmec

Cum arată noul Parc Farmec

Parcul Farmec din Mărăști a fost modernizat cu 1,8 milioane lei

În cadrul proiectului au fost prevăzute funcțiuni tipice unui parc de cartier: zonă de activități sportive cu echipamente de fitness, zonă cu mese de șah (3 ansambluri), zonă cu mese de tenis de masă și 2 zone de joacă pentru copii realizate din materiale durabile.

Zona verde a fost regenerată, iar vegetația existentă revitalizată, fiind prevăzută plantarea a 30 arbori și 100 arbuști noi. De asemenea, s-au plantat plante perene și a fost amplasat gazon pe o suprafață de 2350 mp. Se urmărește păstrarea intactă a biodiversității Canalului Morii (1232 mp), iar cadrul natural este tratat cu mare atenție în procesul de amenajare a zonelor verzi de recreere.

Legătura dintre zonele parcului este realizată prin intermediul a două podețe destinate pietonilor, placate cu elemente din lemn, ce facilitează trecerea peste Canalului Morii.

Alte dotări în cadrul proiectului:

- rastel pentru biciclete de 13 m lungime, racordat la reţeaua de curent electric
- fântână pavimentală cu 16 jeturi, cu iluminare de tip LED și sistem de reciclare a apei
- mobilier urban modern
- mobilier urban adaptat persoanelor cu dizabilități
- iluminat public cu LED
- sistem de irigație prin aspersiune
- sistem de supraveghere video
- toaletă cu sistem de autocurățare

Executantul lucrărilor este Asocierea S.C. RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L.- PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA S.R.L.. Valoare proiectare și execuție: 1.846.500,60 lei fără TVA.

Comenteaza