Cum decurge activitatea Supercom la Cluj? Tișe: „Sunt probleme cu cântărirea deșeurilor, mai ales la sate”

Cum decurge activitatea Supercom la Cluj? Tișe: „Sunt probleme cu cântărirea deșeurilor, mai ales la sate”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Firma bucureșteană Supercom, care se va ocupa de ridicarea gunoaielor menajere din tot județul Cluj în următorii 10 ani, nu a reușit încă să-i mulțumească pe deplin pe clujeni.

Supercom a intrat, la final de ianuarie 2023, și pe lotul 1 al județulului, care cuprinde și municipiul Cluj-Napoca, iar de atunci sesizările cetățenilor au fost în număr destul de mare, scăzând totuși în ultimele luni.

Liderul forului administrativ județean, Alin Tișe, a vorbit, marți dimineață, despre activitatea societății bucureștene la 5 luni distanță de când a monopolizat întreg județul Cluj.

Activitatea e spre bine. Cu niște excepții, dar s-a intrat într-o logică de normalitate. Mai sunt, punctual, niște reclamații cu privire la modul de ridicare sau de neridicare a gunoiului, dar nu mai sunt atâtea cât erau la început. Cele mai multe reclamații sunt legate de calcularea facturilor. Sunt probleme cu cântărirea deșeurilor, mai ales la sate.

Aici fiecare casă se ia individual, pe când la blocuri se folosește sistemul paușal. Deci problema e de tarife și de modul în care sunt calculate facturile. Trebuie să vă spun că Supercom n-a facturat în ultimele trei luni. De ce? Pentru că operatorul le-a acordat oamenilor un termen de grație de trei luni pentru implementarea proiectului.

Există în contract o modalitate de calcul care reprezintă un cost estimativ raportat la facturile de pe celelalte loturi. Când va interveni cântărirea, aceasta va fi modalitatea de calcul: cântarul. În cele trei luni de tranziție a fost un preț estimativ, un preț aproximativ. Nu există o altă formulă, pentru că retroactiv n-ai cum, că n-ai cântărit. Tarifele noi nu le poți aplica decât din momentul aprobării și cântăririi”, a declarat, Alin Tișe, la un post local de radio.

Amintim, firma bucureșteană Supercom va ridica gunoaiele menajere din tot județul Cluj pentru următorii 10 ani. Este vorba despre toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

Comenteaza